Boligområderne ryger ind og ud af ghettolisterne

Foto: Hara Dvinge

 

 

Siden 1. januar i år har et boligområde skullet opfylde en række nye kriterier som betingelse for at få betegnelsen ghetto.

 

 

Det har betydet at en række boligområder nu røget ud af ghettolisten, der omfatter fem kriterier, og hvor et boligområde skal opfylde mindst tre af dem for at komme på listen eller blive der.

 

 

Gennemførelsen af de nye regler har med medført, at antallet af ghettoer er faldet fra 40 per 1. oktober sidste år til 33 per 1. februar i år.

 

 

Indvandrere og kriminalitet er to af kriterierne

Tre af disse fem kriterier skal være opfyldt, for at et boligselskab kan betegne sig som en ghetto:

 

 

For det første: Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse skal overstige 40 procent.

 

 

For det andet: Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande skal overstige 50 procent.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

For det tredje: Andelen af dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 procent af beboerne på 18 år og derover. Udregnes som et gennemsnit for de sidste to år.

 

 

For det fjerde: Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse overstiger 50 procent af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

 

 

Fro det femte: Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år minus uddannelsessøgende er mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

 

 

København har mistet halvdelen af sine ghettoer

På grund af de nye regler har København med et pennestrøg mistet fem af sine tidligere otte ghettoer, men har så fået kompensation ved at få én ekstra tilført.

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

 

 

Det er Lundtoftegade, Sjælør Boulevard, Stærevej, Degnegården og Hørgården, medens Aldersrogade, Mjølnerparken og Bispeparken bliver på listen og får selskab af Tingbjerg/Utterslevhuse som nyt medlem.

 

 

I provinsen er Motalavej i Korsør ny på listen, medens et par ghettoer, der kom på listen i oktober sidste år, nu er røget ud igen efter kun nogle få måneder.

 

 

Det drejer som om Korsløkkeparken Øst i Odense, Langkærparken i Aarhus og Havrevej i Thisted, som hermed mistede sin eneste ghetto.

 

 

Her bor der flest indvandrere og her er de mest kriminelle

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

Mjølnerparken i København har stadig suverænt rekorden som landets med indvandretætte ghetto, hvor 85,5 procent af beboerne er indvandrere og efterkommere og har dermed også et pænt forspring ned til nummer to på listen.

 

 

Det er Gellerupparken ved Aarhus, der kan svinge sig op til en indvandretæthed på 78,6 procent, og med et pænt, men dog ikke for sikkert forspring ned til nummer tre på listen, Finlandsparken i Vejle med indvandretæthed på 71,4 procent.

 

 

På det kriminelle område kan københavneren slet ikke følge med, eller også er de bare så snu, at de i modsætning til jyderne og fynboerne ikke bliver opdaget.

 

 

Medens Gellerupparken må finde sig i en andenplads hvad angår indvandretæthed, har Aarhus-ghettoen til gengæld lagt sig klart i spidsen, når det drejer sig om kriminalitet. Her har 4,57 af alle unge over 18 år har fået en dom.

 

 

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

Helt oppe ved Limfjorden kommer Aalborg med ghettoen Sebbersundvej ind på andenpladsen med en kriminalitet på 3,8 procent, medens tredjepladsen deles af Odense-ghettoen Vollsmose og Gadehavegård i Høje Tåstrup med hver en kriminalitetsrate på 3,69 procent.

 

 

Indregner man her en anden faktor, nemlig indvandretætheden, har Vollsmose dog det forspring i forhold til Gadehavegård, at indvandretætheden i Vollsmose ligger på 66,8 procent mod Gadehavegårds kun 55,5 procent.

 

 

Mindst 1.000 beboere for at komme på listen

Ud over at opfylde tre af de fem ghetto-kriterier, skal bebyggelse også have mindst 1.000 beboere for at komme i betragtning til en plads på ghettolisten.

 

 

Med sine kun 1.057 beboere opfylder Tingparken ved Aarhus med nød næppe dette kriterium, medens Vollsmose i den modsatte ende af skalaen med sine 9.055 beboere er selvskreven på listen.

 

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

 

Udover Vollsmose hører også Gellerupparken med sine 7.034 beboere med i den tunge ende, og det samme gælder det nye medlem på ghettolisten, Tingsbjerghuse/Utterslev med sine 6.302 beboere.

 

 

Det oplyste antal af beboere er per 1. januar 2013-.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…