Behold – og udvid – håndværkerfradraget

Arkiv

Regeringen vil fjerne håndværkerfradraget (der også kaldes boligjobordningen), som vi konservative indførte, da vi sad i regering.

 

Det er selvfølgelig en rigtig dårlig idé at fjerne en god løsning, og det vil vi stritte imod, så meget vi kan.

 

Nye tal støtter ordningen

Én ting er, at ordningen har skabt masser af job og vækst til håndværkere og til bygge- og anlægsbranchen som helhed, og at den har givet de danske familier nye mulighed for at forbedre deres boliger, hvilket de i stor stil har taget imod.

 

Nye tal fra de økonomiske vismænd støtter også om bevarelsen af håndværkerfradraget. I den nye forårsrapport vurderer Det Økonomiske Råd nemlig, at afskaffelse af den populære ordning vil skære 0,25 procentpoint af væksten i 2015.

 

5.000 job

Vismændene forventer i øvrigt en vækst på 2,0 procent næste år, og væksten kunne altså med en bevarelse af håndværkerfradraget være lidt højere. Ordningen vurderes videre at løfte beskæftigelsen med 5.000 ifølge vismændene og erhvervsorganisationen Dansk Byggeri.

 

Håndværkerfradraget betyder, at hver dansker kan trække op til 15.000 kroner om året inklusive moms fra på de forbedringer, der laves på boliger.

 

Gør ordningen permanent

Regeringen har faktisk fjernet boligjobordningen én gang før, da den kom til, men siden fik vi den genindført, da vi gik med i den såkaldte Vækstplan DK i foråret 2013.

 

Vi har fra konservativ side tidligere meldt ud, at vi vil kæmpe for dels at gøre ordningen permanent og dels at udvide den til både at omfatte sommerhuse men også at få etablering af bredbånd med i ordningen.

 

Når noget fungerer så godt, som boligjobordningen og håndværkerfradraget nu beviseligt gør, så vil det være hul i hovedet at afskaffe det. Så skal man i stedet udvide det.

Læs også
Udkantsdanmark er støvsuget for ledige
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…