Bandemedlemmer skal ikke have lov til at føre sig frem

facebook

Det er som om, at regeringen ikke vil anerkende, hvor alvorligt et problem vi har med banderne. Regeringen vil i hvert fald ikke for alvor gøre noget ved det i den såkaldte bandepakke, som regeringen fremlægger i næste uge.

 

Ny bandepakke

Der skal efter min mening helt anderledes håndfaste metoder til, hvis rockere og bander for alvor skal bekæmpes. Derfor fremlægger Det Konservative Folkeparti sammen med V, LA og DF i næste uge en samlet bandepakke, som vil byde på en række stramninger i forhold til den bandepakke, regeringen fremlægger.

 

Skærpede udvisningsregler

For mig som konservativ har der været flere ting, som kan gøres bedre. Vi vil blandt andet gerne skærpe udvisningsreglerne, så det automatisk medfører udvisning af Danmark, hvis en herboende udlænding dømmes efter den såkaldte bandeparagraf. Den indførte vi i 2009, og den giver mulighed for at fordoble straffen for kriminalitet, der er begået som led i en bandekrig.

 

Ingen prøveløsladelse

Derudover er det for mig at se vigtigt, at fængslede rockere og bandemedlemmer ikke skal have lov til at blive prøveløsladt. Meningen med prøveløsladelse er jo at se, om den pågældende kan leve en kriminalitets-fri tilværelse, og det er jo en illusion, hvis vedkommende stadig er rocker eller bandemedlem, idet banderne og rockerklubberne netop er kendetegnet ved massiv kriminalitet.

 

Indsats mod rockerborge

Vi vil samtidig gerne se, hvad der er at muligheder for bedre at udnytte lovgivningen til at sætte ind mod rockerborge og lignende i beboelseskvarterer, hvor de skaber utryghed. Vi er klar til at se på en ændring af såvel planloven, som loven om hashklubber, hvis det er det, der skal til for at flytte rockerne og banderne et andet sted hen, hvor de ikke skaber utryghed.

 

Tillægsstraf

I Det Konservative Folkeparti mener vi dog ikke, at det stopper der. Der skal mere til. Vi mener f.eks., at det skal være muligt at idømme rockere og bandemedlemmer, som dømmes for kriminalitet, en tillægsstraf, der medfører, at de slet ikke må ses med andre rockere eller bandemedlemmer i to år, efter de har udstået deres straf. Det vil betyde, at klubberne og banderne bliver revet fra hinanden, samtidig med, at det vil give bandemedlemmerne en god mulighed for at komme ud af banderne.

 

Vilje

I det hele taget har jeg og Det Konservative Folkeparti mange gode forslag til, hvordan vi kommer bandeuvæsenet til livs. Spørgsmålet er om regeringen er klar til at forhandle en pakke, som reelt gør noget ved problemerne, eller om regeringen vil nøjes med deres egne små lapperier.

 

Læs også
De politisk korrekte så Emmanuel Macron som det store håb, da han blev fransk præsident – men Macron fører stram politik

Behov for nye tiltag

Vi har tidligere skærpet indsatsen mod kriminelle bander og rockerklubber, og det hjalp også dengang, men tingene udvikler sig, og i dag er der behov for nye tiltag, hvis vi skal holde presset på de bandekriminelle, og det skal vi.

 

Tom Behnke er Retspolitisk ordfører og Integrationsordfører for Det Konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…