Asylsystemet på vej mod kollaps: Over tusinde syrere søgte asyl i august måned

Collage: Asger Bonnevie

Regeringen har mistet grebet om asylpolitikken med det resultat, at prognoserne for det årlige antal asylansøgere nu har sprængt alle rammer.

 

I foråret skønnede regeringen, at Danmark i løbet af i år vil modtage omkring 7.500 asylansøgere. I løbet af sommeren blev det antal hævet til 10.000 og er nu igen blevet sat op til en prognose, der lyder på omkring 15.000 asylansøgere i 2014.

 

Milliardregning til skatteborgerne

Altså det dobbelte i forhold regeringens skøn på 7.500 i foråret. Det antal er ifølge Udlændingestyrelsen allerede nået og er i øjeblikket oppe på 7.890 personer, som til og med 31. august i år har søgt asyl i Danmark.

 

Det er over dobbelt så mange, som søgte asyl i hele 2011 under VKO’s stramme asylpolitik, hvor 3.806 personer søgte asyl i Danmark.

 

Ifølge justitsminister Karen Hækkerup (S) bliver det en dyr omgang for landets skatteborgere. Således har Karen Hækkerup i Folketinget Integrationsudvalg oplyst, at hver asylansøger alene under selve sagsbehandlingen årligt koster de danske skatteborgere 194.783 kroner.

 

Kommer det sandsynlige bud på omkring 15.000 asylansøgere i år til at holde stik, vil det betyde en regning til de danske skatteborgere på omkring 2,9 milliarder kroner.

 

Over 2.000 asylansøgere alene i august måned.

Og der er meget, der tyder på, at det vil ske. Således modtog Danmark i blot august måned i år 2.287 asylansøgere, og heraf kom alene de 1.135 fra Syrien. Det skyldes, at Flygtningenævnet egenrådigt og uden om Folketinget har meddelt omverdenen, at flygtninge fra bestemte områder i Syrien automatisk vil få opholdtilladelse i Danmark.

 

Den er gået rent ind hos menneskesmuglerne, som nu har travlt med at dirigere syriske asylansøgere til Danmark .

 

Betydningen af en sådan udmelding kan klart aflæses af det antal flygtninge, der hver måned søger asyl i Danmark. Ifølge Udlændingestyrelsen søgte således blot 161 syrere asyl i januar måned i år, og det antal er altså på kun otte måneder nu eksploderet til langt over tusinde.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Og familiesammenføringerne følger med. Også for somaliere.

Indvandringen slutter imidlertid ikke med den enkelte asylansøger, der får opholdstilladelse. Reglerne er skrevet: En flygtning med opholdstilladelse har et automatisk krav på at få sin ægtefælle eller samlever over 24 år samt børn under 15 år hentet til Danmark.

 

Alene for de første otte måneder i år har det betydet, at 1.781 syriske flygtninge ifølge Udlændingestyrelsen har fået tilladelse til familiesammenføring. Det er over dobbelt så mange som i hele 2013, hvor 647 syriske flygtninge fik familiesammenføring i Danmark.

 

I den forbindelse er det også værd at bemærke, at familiesammenføring til somaliere, som sammen med statsløse palæstinensere er den dårligst integrerbare gruppe, er eksploderet under den nuværende regering.

 

Således er der ifølge Udlændingestyrelsen i årets første måneder blevet givet 605 tilladelser til somaliske familiesammenføringer mod 460 i hele 2013.

 

Alene sidste år belastede asylansøgere med opholdstilladelse ifølge en undersøgelse fra analyseinstituttet LG Insight det samlede danske socialbudget med 17 milliarder kroner i form af kontanthjælp, førtidspensioner med videre.

 

Martin Henriksen (DF): Vi skal have kontrol med Flygtningenævnet

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Hos Dansk Folkeparti er løsningen på den kaotiske situation, der nu er opstået med syriske asylansøgere, der strømmer ind i landet med uoverskuelige familiesammenføringer og stigende milliardudgifter på socialbudgettet som resultat, klar og entydig.

 

Flygtningenævnets beslutning om, at asylansøgere fra Syrien helt automatisk skal have asyl, skal annulleres, således at asylansøgere fra Syrien skal igennem samme individuelle sagsbehandling som alle andre.

 

”Dansk Folkeparti vil rulle Flygtningenævnets afgørelse tilbage, og så vil vi have det indrettet sådan, at eventuelle nye og vidtgående beslutninger i nævnet skal godkendes politisk,” siger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”I øvrigt mener vi også, at Dansk Flygtningehjælp skal fratages retten til at udpege en repræsentant til at sidde i Flygtningenævnet. Det er jo helt galt, at en interesseorganisation for flygtninge er med til at bestemme, om vi skal have flere flygtninge i Danmark. Det vil vi have lavet om på.”

 

Et ordentligt samfund til kommende generationer

Martin Henriksen understreger i den forbindelse, at det overordnede perspektiv i Dansk Folkepartis udlændingepolitik handler om at sikre en balance, hvor velfærd, tillid og tryghed sammen med en kontrolleret og fornuftig indvandring vil være det bærende for fremtidens Danmark.

 

”Derfor brænder vi i Dansk Folkeparti efter at komme i gang med punkt for punkt at sikre en fornuftig udlændingepolitik, som tager udgangspunkt i, at vi vil give et ordentligt samfund videre til kommende generationer,” siger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, til Den Korte Avis.

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…