Margrethe Aukens store “sejr”: Hun har fået EU-parlamentet til at vedtage tåbelig afgift på borgerne

Wikipedia

Margrethe Auken (SF) er glad for sit sæde i Europapalamentet. Det kan nemlig bruges til at kæmpe for sager, Margrethe Auken synes, er vigtige. I hvert fald når vi er tæt på et Europaparlamentsvalg og det dyrebare sæde derfor er i fare.

 

Hvad er det så Margrethe Auken vælger at bruge sit sæde i Europaparlamentet til? Hvad er det, hun kæmper for? Det ikke en kamp mod fattigdom. Heller ikke en kamp for økonomisk vækst, bedre skoler til børnene eller anstændige plejehjem til de ældre.

 

Nej. Margrethe Auken har valgt at bekæmpe plastikposer, for Margrethe Auken synes, plastikposer er grimme. Det er selvfølgelig fair nok, ikke at bryde sig om bestemte typer af emballage.

Hun har nu fået et flertal i EU-parlamentet med på sine ideer.

 

Det er især de tynde bæreposer, som i dag er gratis, som hun mener sviner. Derfor skal forbrugerne for fremtiden betale for poserne.

 

Brugens af plasticposer skal begrænses med højere skatter, flere afgifter, marketingrestriktioner og forbud for at stoppe butikkernes gratis uddeling af plastikposer – med undtagelse af de helt lette poser, der bruges til indpakning.

 

Jeg synes egentlig også, det er grimt når plastikposer flyder i gadebilledet, men kan det virkelig motivere et mandat i Europaparlamentet? Nej vel?

 

Kan Margrethe Aukens følelser vedrørende plastikposer virkelig motivere ny regulering, flere forbud, højere afgifter og mere bureaukrati? Nej vel?

 

Jeg har fuld forståelse for, at vi p.t. er i valgkamp om bl.a. Margrethe Aukens sæde i Europalarlamentet, og at Margrethe Auken har brug for sager at markere sig på. Men plastikposer?

 

I den rapport, Margrethe Auken med vanlig Aukensk beskedenhed har døbt Auken-rapporten, fremhæves ikke væsentlige fordele for EU-borgerne ved øget regulering af brugen af plastikposer.

 

Det skyldes sikkert, at der simpelthen bare ikke er væsentlige fordele for EU-borgerne ved øget regulering af brugen af plastikposer. Heller ikke miljømæssige. Men det er alt sammen ligegyldigt, for Margrethe Auken fører valgkamp og bryder sig desuden ikke om plastikposer.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

Et symptom

Sagen om de Aukenske plastikposer er et symptom. Et symptom på at EU blander sig i alt for meget. Et symptom på, at et sæde i Europaparlamentet kan bruges og misbruges til snart sagt enhver fiks idé, opstået i hovedet på enhver knapt så fiks formynder.

 

Det er ikke rimeligt overfor borgerne, der betaler gildet med både deres penge og deres frihed. Derfor skal vi rulle EU tilbage til det, EU bør handle om: Fred, frihed og frihandel.

 

Sabeena Sareen, EP- kandidat for Liberal Alliance

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…