Irak får ny lov, der tvinger piger på helt ned til 8 år til sex

Skilsmisseregler for 9 år gamle piger?

 

Nej, det er ikke en tidlig aprilsnar, men en del af et lovforslag, som Iraks regering godkendte i sidste måned. Det skete trods modstand fra mere moderne indstillede borgere. Det kunne flere medier forleden dag berette med det internationale nyhedsagentur Associated Press som kilde.

 

Loven fra Sadam Husseins tid, der beskyttede pigerne, skal væk

I dag kan piger ifølge gældende irakisk lov, der stammer fra Saddam Husseins tid, først gifte sig, når de er 18 år gamle.

 

Piger ned til 15-års alderen kan dog blive gift med forældrenes samtykke.

 

Men nu er den irakiske regering domineret af det shiamuslimske flertal i Irak. De udgør cirka 60-65 % af befolkningen, og de blev undertrykt af Saddams styre.

 

Det er denne shiamuslimske regering, som har fremlagt et forslag til en ny lov om personret, der kun skal gælde for shiitterne.

 

Piger på otte år kan nu blive gift og tvunget til sex

Forslaget bygger på den shariah-ret, som blev udformet i det 8. – siger og skriver: ottende – århundrede af den shiamuslimske imam og retslærde Jaafar al-Sadiq, der æres den dag i dag.

 

Lovforslaget fastsætter ganske vist ikke direkte nogen mindstealder for indgåelse af ægteskab.

 

Det indeholder der imod regler for skilsmisse for piger, der er kommet i puberteten, som angives at være 9 år ifølge den islamiske kalender.

 

Læs også
“Forfølgelse af kristne er næsten på folkemordsniveau” – politisk korrekte politikere og medier gør ingenting

Da et år ifølge muslimsk tidsregning er 10-11 dage kortere end i vores tidsregning, indebærer loven, at shiitiske piger helt ned til 8 år og 8 måneder kan blive gift.

 

Ifølge irakisk statistik var bruden i næsten 25 % af de indgåede ægteskaber under 18 år i 2011 – mod ”kun” 15 % i 1997.

 

Fænomenet er især udbredt i landområderne, og hvor antallet af analfabeter er højt – og det er nok endnu mere almindeligt, end den officielle statistik viser.

 

Den irakiske justitsminister, der er ansvarlig for forslaget, har da også forsøgt at forsvare det med, at det skal forhindre ulovlig praksis udenfor den gældende retsorden.

 

Den irakiske menneskerettighedsaktivist Hana Adwar har betegnet lovforslaget som en forbrydelse mod menneskeheden og barndommen. ”Gifte mindreårige piger er underkastet fysisk og psykisk lidelse”, udtalte hun.

 

Kvinder underlægges mændene – helt efter Koranens bogstav

 Lovforslaget bestemmer bl.a. også, at en ægtemand har ret til sex med sin hustru med eller mod hendes vilje, d.v.s. at voldtægt indenfor ægteskabet legaliseres.

 

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

En kvinde kan ikke forlade huset uden mandens tilladelse, ligesom kvinders forældrerettigheder ved skilsmisse begrænses. Mænds ret til at få flere koner udvides også.

 

Hele lovkomplekset skal ifølge et andet lovforslag høre under særlige domstole tilknyttet det shiamuslimske religiøse præsteskab.

 

For at træde i kraft skal lovforslagene vedtages af parlamentet, hvilket først forventes at ske efter den 30. april, hvor der er parlamentsvalg.

 

Forslagene er formentlig også udformet for at appellere til vælgerne.

 

Regeringen har hverken kunnet tilvejebringe lov og orden eller økonomisk og social fremgang, så i stedet skal en religiøst motiveret appel til de mange dybt troende vælgere i provinsbyerne og landområderne tjene som en sikker adgangsbillet til en valgsejr.

 

Muhammed giftede sig med pige på 9 år – altså er det tilladt

Barneægteskaber, læs: småpigeægteskaber, er et problem i mange muslimske lande, hvor de rettroende henviser til profeten Muhammed som forbillede.

Læs også
Ja til sharia: Socialdemokrater vil bane vej for, at muslimske mænd med flere koner kan få statsborgerskab

 

Han blev gift med Aisha, da hun var 9 og han 51. Jeg beskæftigede mig også med fænomenet her i avisen den 15. januar i anledning af en tragisk sag i Tyrkiet, hvor ægteskabsalderen er 17.

 

Og apropos Tyrkiet: I går ankom Tyrkiets præsident Abdullah Gül og hans hustru Hayrünnisa til Danmark.

 

De blev gift, da hun var 15 og han 30.

 

Det tyrkiske præsidentembedes hjemmeside forbigår dog diskret dette også i Tyrkiet påfaldende faktum ved ikke at angive præsidentfruens fødselsår (1965), men kun vielsesåret 1980. (http://www.tccb.gov.tr/pages/lady/biography/).

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…