Forsøg med fri hash efterlyses

Twitter. Fra Colorado, hvor pot nu er lovligt.

 

Deadline’s Jakob Rosenkrands havde forleden aften inviteret Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (TB) i studiet for at diskutere legalisering af hash. Forud havde en af de politibetjente, der har skrevet for en legalisering, sagt, at 40 års forgæves kamp mod det illegale hashmarked og narkobanderne havde slået fejl. Derfor burde man legalisere hash under kontrollerede former.

 

Mangelfuld debat om legalisering af hash

For alle med bare det mindste kendskab til problematikken, var det en katastrofe at høre TB udtale sig. Hun refererede, som hun sagde, til Socialdemokraternes retspolitik på området, men holdt sig fejlagtigt til, at hash under alle omstændigheder var et misbrug. Hun påstod også, at alle røg ud i et misbrug, hvis vi legaliserede hashen.

 

Det lød grangiveligt, som om hun havde talt med et par ofre, der ikke havde kunnet kontrollere et forbrug, og som i forvejen var psykisk skrøbelige og var gået videre til et misbrug. Helt igennem en overordentlig pinlig affære, hvor TB udstillede sin totale mangel på viden om området.

 

Man kan så undre sig over, at Deadline-værten Jakob Rosenkrands ikke havde inviteret misbrugseksperten Henrik Rindom i studiet sammen med Trine Bramsen. Jeg formoder, at TB måske ikke havde lyst til at debattere med en, der ved hvad han snakker om, idet Henrik Rindom går ind for en kontrolleret legalisering. Han vil igennem legalisering sikre et fravalg af illegal handel, sikre de unge ikke bliver straffet for besiddelse af hash, en vis kvalitet af hashen, samt at mindske narkobandernes indtjening.

 

Trine Bramsen er en skændsel for mit gamle parti og jeg forstår ikke, hvorfor ikke mere hash-vidende partimedlemmer ikke havde forberedt hende bedre.

 

Tilbage sidder man med dette aktuelle spørgsmål:

 

Har Trine Bramsen ret i, at et fortsat forbud er Socialdemokraternes politik?

 

Jeg ved jo, at meningerne er delte og mange socialdemokrater går ind for en legalisering.

 

Cannabis til de syge 

Til læserne kan oplyses, at hash er en forarbejdning af hampplanten, mens cannabis er udtræk af den rene hampplante og derfor mere mild i sin form. Cannabis kan så bruges til at fremstille den helbredende cannabisolie med mere eller mindre euforiserende stoffer.

Læs også
Magasin sløjfer salg af tobak fuldstændigt

 

I dag kan man fremstille cannabisolie uden euforiserende stoffer overhovedet.

 

Cannabisolien kan bruges imod mange sygdomme, især til psykisk syge, smerter og cancer. Det har jeg erfaret gennem en Facebookgruppe, som jeg er administrator for og som er oprettet til støtte for cannabisolie-producenten Kristian Mærsk. Han er dømt for at fremstille cannabisolie til syge mennesker.

 

Mange af disse syge mennesker, cancerramte, smertepatienter og  mennesker med psykiske lidelser bruger cannabis til at få et tåleligt, smertelindrende og bedre liv. Hvorvidt cannabis kan helbrede cancer, er der ingen klare beviser på, ihvertfald ikke den slags dokumenterede beviser, vi forlanger i Danmark.

 

Hash på det illegale marked

Det bør dog ikke være grunden til fortsat at forbyde cannabis eller hashen. Dem, der går videre i et misbrug, er nogle der i forvejen er skrøbelige, nøjagtig som dem, der bliver alkoholikere.  En legalisering vil helt naturligt medføre, at diskussionen om cannabis bliver mere nuanceret, og altså at folk får en meget større viden om, hvad der er god og hvad der er dårlig cannabis, samt viden om, hvordan man producerer den gode rene vare.

 

Mennesker skal ikke stå alene med usikkerhed overfor bandemiljøet og ikke vide, om de køber noget dårligt, i værste fald farligere hash, noget virkningsløst cannabis, eller hvad de nu kan komme ud for på det illegale marked.

 

Læs også
Clinic Horsted klar til smertebehandling med medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin

Legaliser hash under kontrollerede former

Det ville klæde mit gamle parti at få legaliseret hamp, cannabis og hash under kontrollerede former. Start med et forsøg i nogle år og foretag så en evaluering. At opretholde et forbud for forbuddets skyld er og bliver en moralsk fordømmende holdning, der ikke klæder et veluddannet og oplyst samfund.

 

Bolden ligger hos justitsminister Karen Hækkerup og det er nu, hun skal vise, at hun er den kloge og mangfoldige minister, vi er mange, som stadig tror på, hun er.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…