20-årige Nada Qasim skød sig selv – hun skulle tvangsgiftes med en kommandant fra Islamisk Stat

Arkivfoto af kvinder fra Irak (NBC)

FN: slavemarkeder med prisskilte

En ny FN rapport beskriver situationen i Irak og dækker perioden 6. juli – 10. september.

 

I årets første otte måneder blev mindst 24.000 civile dræbt eller såret, hvoraf halvdelen stammer fra månederne juni – august. Tallene er sandsynligvis langt højere.

 

Hertil skal lægges et ukendt antal ofre for sult, tørst, medicinmangel og følgevirkningerne af voldshandlinger. Særligt sårbare er børn, gravide kvinder, handikappede og ældre borgere.

 

Islamisk Stat har været særligt brutale over for kvinder. IS dikterer, at kvinder kun må færdes på gaden, hvis de er tildækkede og har mandligt følgeskab. Flere veluddannede kvinder, såsom læger og dommere, er blevet forulempet og dræbt.

 

Der nævnes flere kendte eksempler på bortførelser, gruppevoldtægter, seksuelle overgreb på piger og drenge, tvangsægteskaber af ugifte piger såvel som gifte kvinder med jihadkrigere og salg som sex slaver (malak yamiin).

 

I slutningen af august sad op mod 2.500 bortførte irakiske kvinder indespærret i Badush fængslet uden for Mosul, i bygninger i Mosul og i Tal Afar. De fanger, der nægtede at konvertere til islam, blev voldtaget, ført bort til tvangsgiftermål eller til salg på slavemarkeder.

 

Den 5. august var 150 yazidier og kristne piger/kvinder således blevet ført fra Tal Afar til Syrien, hvor de enten blev ‘foræret’ til IS krigere som belønning for deres indsats eller solgt som sex slaver. FN har modtaget flere beretninger om, at Islamisk Stat har et slavemarked i al-Quds området i Mosul. Bortførte piger og kvinder bringes til markedet med et prisskilt, så potentielle købere kan se ‘varerne’ an og har et udgangspunkt for forhandling af købsprisen.

 

De lettilgængelige kvinder er et middel til at lokke unge lokale mænd til at tilslutte sig Islamisk Stat. (FN rapport)

 

Badush fængslets rædsler

Da Islamisk Stat i juni indtog Mosul, havde de brug for faciliteterne i fængslet Badush til deres egne fanger. Behovet blev indfriet ved, at de 670 fanger, der allerede sad i cellerne, blev henrettet. Fængslet er nu overfyldt med kvinder og piger ned til 14 år, som Islamisk Stat tager til fange under deres fremfærd. Flere hundrede fanger er yazidi kvinder, for hvem det ikke lykkedes at flygte fra det belejrede Sinjar bjerg. Andre fanger er kristne eller turkmenske kvinder.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Kvinderne får valget mellem at konvertere til islam og blive solgt som jihad brude for 25-150 dollar eller, hvis de nægter, at udholde et liv med gruppevoldtægter flere gange dagligt. Flere undvegne fanger har beskrevet, hvordan kvinder fik lagt makeup inden salget eller gruppevoldtægten.

 

Islamisk Stat ønsker, at kvindernes overgreb bliver kendt uden for murene, så de opfordrer fanger til at ringe til deres familie og beskrive den mishandling, som de har været udsat for. Den kurdiske embedsmand Pakhshan Zangana betegner dette som et led i Islamisk Stats psykologiske krigsførelse.

 

Flere er blevet gravide og har født et barn i fængslet, blot for at se babyen blive taget fra dem inden for få timer, hvorefter de aldrig så den igen. (Daily Mail)

 

En 17-årig sex slaves vidneberetning

En af dem, der over telefonen har fortalt omverdenen om sin skæbne, er en 17-årig yazidi pige fra byen Sinjar, der nu holdes fanget i en landsby syd for Mosul.

 

Hun ønsker ikke sit navn frem, idet hun skammer sig over, hvad IS gør ved hende. En del af hende ønsker bare at dø, mens en anden del håber, at hun en dag bliver reddet og igen vil kunne omfavne sine forældre.

 

De er i alt 40 yazidi kvinder og piger ned til 12 år, der op til tre gange dagligt bliver seksuelt misbrugt af forskellige grupper af mænd fra Islamisk Stat. Gerningsmændene kan både være unge jihadkrigere fra Syrien og gamle mænd.

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

 

“De behandler os som deres slaver. De slår os og truer os, hvis vi prøver at gøre modstand. Jeg ønsker tit, at de ville slå mig så voldsomt, at jeg døde af det.” (…)  “Vi har bedt vores fangevogtere om at skyde os, dræbe os, men vi er alt for værdifulde for dem. De bliver ved med at fortælle os, at vi er vantro, fordi vi er ikke-muslimer, og at vi er deres ejendom – lige som krigsbytte. De siger, at vi er lige som geder, som man køber på markedet.” (The Telegraph)

 

En 15-årig pige brugte drastiske midler for at flygte

En 15-årig yazidi pige blev sammen med sin familie taget til fange på Sinjar bjerget i august måned. Blandt de tilfangetagne yazidier var piger helt ned til 5 år.

 

Den 15-årige kom i fængsel i Tal Afar og blev siden forflyttet; først til Mosul og dernæst til Raqqa i Syrien, hvor hun blev solgt til en palæstinensisk mand. Hun skød sin mand og flygtede, men hun blev fanget igen. Hun blev nu solgt for 1000 dollar til en saudiarabisk mand. Han ville ændre hendes navn, og når hun var konverteret til islam, ville han gifte sig med hende.

 

Hun gav ham derfor et sovemiddel og flygtede igen. Det lykkedes hende at komme til den kurdisk kontrollerede del af det nordlige Irak. Hendes to søstre holdes stadig i fangenskab, og hendes mandlige familiemedlemmers skæbne er uvis. (Daily Mail)

 

Den 19-årige slave Amsha slap væk

Amsha er yazidi og boede i Sinjar sammen med sin mand og sin baby. Da Islamisk Stat trængte frem til byen den 3. august, blev hendes mand skudt for øjnene af hende, og hun blev selv ført til Mosul som slave. Flere af de andre tilfangetagne yazidi kvinder blev adskilt fra deres børn, der blev sendt til Islamisk Stats skoler i Mosul.

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

 

Fangevogterne voldtog kvinderne, inden de på en auktion blev solgt for blot 10-12 dollar. En af kvinderne blev givet bort til 10 mænd fra Islamisk Stat. Amsha: “Hvem kan tillade en sådan opførsel? Kan Gud acceptere det? Det er en synd at voldtage en kvinde, men når hun voldtages af 10 mænd … hvad er det for noget? De er dyr, de er ikke mennesker. Jeg er bange hele tiden på grund af dem.”

 

Flere af de tilfangetagne kvinder foretrak at tage deres eget liv frem for at blive solgt. (Euronews)

 

Den 20-årige Nada Qasim skød sig selv

Kvinderne i Amerli havde levet i frygt, siden 15 kvinder fra nabobyen Payshir var blevet voldtaget og hængt.

 

Nada Qasim boede sammen med sin shiamuslimske mand Adil, der var politibetjent, men i juni blev han skudt, da han forsøgte at beskytte Amerli mod Islamisk Stat. Nada var stadig lammet af sorg, da hendes sunnimuslimske far ringede og fortalte hende, at en IS kriger ville gifte sig med hende næste dag. Hun blev chokeret, og tidligt på morgenen skød hun sig selv.

 

Mange andre landsbyer i det nordlige Irak kan berette om Islamisk Stats grusomheder. Mænd er blevet henrettet, mens kvinder og børn er blevet bortført og solgt.

 

Læs også
Ömer har kæmpet for Islamisk Stat, nu flæber han og vil ‘hjem’ – men Danmark skal først og fremmest beskytte den danske befolkning

Bedal Al-Yas Khder, der er formand for en yazidi nødhjælpsorganisation, vurderede i en artikel i The Times den 7. september, at mellem 3000 og 4000 piger og kvinder fra Sinjar provinsen er blevet bortført af IS krigere og solgt som jihad brude eller misbrugt som slaver. (fra The Times)

 

Islamisk Stat: Genoplivningen af slaveri

I det seneste (fjerde) nummer af Islamisk Stats internettidsskrift Dabiq praler terrororganisationen med, at de tager slaver. En af hovedartiklerne bærer titlen: “Genoplivningen af slaveri før dommedag”.

 

IS fortæller her om deres slavetagning af yazidi kvinder og proklamerer stolt, at Islamisk Stat har genindført et aspekt af sharialovgivningen i dens oprindelige betydning.

 

Islamisk Stat minder om, at slaveri er en integreret del af islam: “Man skal huske på, at det, at tage de vantro familier som slaver og deres kvinder som elskerinder, er et veletableret aspekt af shariaen. Hvis man benægtede eller latterliggjorde dette, ville det svare til at benægte eller latterliggøre koranversene og fortællingerne om Profeten (sallallahu ‘alayhi wa sallam) og derved at frafalde fra islam.” (Dabiq)

 

 

Foto: BBC

Læs også
Terroristen med to afhuggede hoveder har fået børn i Syrien, og de har krav på at blive fundet og bragt til Danmark, mener Bjørn Elmquist

 

http://english.alarabiya.net/en/perspective/features/2014/10/13/ISIS-declares-return-of-slavery-.html

 

http://www.crossmap.com/news/christian-women-raped-by-isis-12716

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2789316/captured-isis-sold-slavery-15-year-old-yazidi-girl-tells-horrific-ordeal-hands-jihadists-escaping-turkey.html#ixzz3FwDQZppu

 

 

Køb bogen her:

http://www.saxo.com/dk/slaveriet-indenfor-islam_kirsten-valeur_haeftet_9788791107382

 

Kirsten Valeur har også oversat “Hvide svin”:

http://www.saxo.com/dk/hvide-svin_gerald-pichon_haeftet_9788793142046

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…