Man stikker sig selv blår i øjnene ved at benægte sammenhængen mellem islam og radikalisering

Arkiv

Hvordan kan vi afradikalisere de unge, der vil kæmpe hellig krig?

 

Det er et spørgsmål, som mange har tænkt over i den seneste tid. Der er kommet mange forskellige forslag, men der er et, der mangler: driv kristen mission!

 

Der er burde ikke være nogen, der seriøst er uenige i, at ønsket om at deltage i de islamiske oprørsgruppers kamp i Syrien hænger sammen med islam.

 

Undviger

Alligevel forsøger flertallet at komme væk fra denne simple sandhed.

 

I regeringens nye plan imod radikalisering er ordet islam ikke brugt en eneste gang – kun ordet islamistisk, og hver gang islamistiske grupper nævnes, så nævnes også højre- og venstreradikale miljøer (Socialministeriet). 

 

Som om, der ikke begås mere terror i islams navn end i politiske ideologiers navn. Det lyder næsten som en hel besværgelse.

 

Men det er at stikke sig selv blår i øjnene at benægte sammenhængen mellem islam og radikalisering.

 

Lars Løkke Rasmussen benytter ganske meget blår, når han i Politiken 25. september siger, at kampen imod IS ikke er en kamp imod islam. IS er nemlig nærmest en voldtægt af islam, siger han.

 

Heldigvis udtaler en fransk filosof samme dag i Jyllands-Posten, – næsten som var det henvendt til Lars Løkke: ”Vi skal holde op med at sige, at terrorisme ikke er islam. Det er som at sige, at Gulag ikke havde noget med marxismen at gøre. At inkvisitionen ikke havde noget med kristendommen at gøre. Men hvad har det så med at gøre?” Og samme filosof, Michel Onfray, siger videre: ”Man burde forbyde folk at tale om en religion, hvis de ikke har læst teksterne selv. Alle har en mening om islam, men ikke ret mange har læst koranen”. 

 

Læs koranen

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Jeg håber derfor, at både regeringen og Lars Løkke vil følge den franske filosofs råd og give sig tid til at læse koranen snarest muligt.

 

Så vil de jo se, at der desværre er adskillige passager, der opfordrer til vold imod ikke-muslimer, ligesom de vil få en forståelse af, hvorfor jihad-doktrinen har været en konstant del af islam hele islams historie.

 

Og når nu politikerne er i gang med religions-studierne, så bør de også læse Biblen. For så vil de se, at man med stor fordel kunne indbygge kendskab til kristendom i afradikaliserings-strategien.

 

Næstekærlighed

Hvordan vil de kunne se det? Jo, de vil ved en hurtig læsning af Biblen opdage, at det er en bog skrevet af mennesker. Det er altså en historisk bog, der dermed kan udlægges på mange måder.

 

De vil også se, at der ikke er nogen hellig lov i kristendommen, men derimod et krav om at man møder sine nærmeste med næstekærlighed. Hvordan man vil praktisere næstekærlighed, har man fuld frihed til selv at finde ud af. Man kan aldrig blive perfekt til det, for alle mennesker er fejlbarlige og må stole på Guds nåde for at blive frelst.

 

Politikerne kunne måske nøjes med at læse historien i Johannes-evangeliet kapitel 8 om kvinden, der blev fanget i utroskab og blev ført hen til Jesus. De skiftkloge vil stene hende og spørger Jesus, om det ikke er det rigtige at gøre. Han svarer: ”Lad den, der er uden synd kaste den første sten!” Så lusker de skriftkloge skamfulde af og lader kvinden være.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Pointen er, at vi alle er syndere og ikke har meget at lade hinanden høre. Derfor blev de skriftkloge meget hurtigt ”af-radikaliserede” af Jesu ord.

 

Bring kristendommen på banen

Jeg tror, at politikerne vil give mig ret i, at det er svært at bruge dette kristne budskab til at blive radikal forkæmper for den ene eller den anden barbariske stat. Faktisk er det ret umuligt.

 

Det er derfor klart, at kristen mission, – eller i det mindste kendskab til kristendommen og den kristne tradition – vil være det bedste våben i kampen imod islamisk radikalisering. Vi har nemlig svært ved at rive jihad-doktrinen ud af islam. Men vi kan vise, at jihad og radikalisering ikke har nogen plads i kristendommen. Og så håbe på, at nogen lader sig overbevise herom.

 

En langsigtet afradikalisering-strategi uden at tale om mere kristendom og mindre islam er en underlig strategi.

 

Marie Krarup er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…