Virksomheder flygter fra byen

København skal ikke blot være lokomotiv for dansk erhvervsliv, hovedstaden skal også være centrum i Øresundsregionen. Det forsøger Københavns overborgmester, socialdemokraten Frank Jensen at føre valgkamp på. Problemet er bare, at mens Frank Jensen søger at tage æren for en positiv vækst og lover at København skal være endnu mere erhvervsvenlig, tordner erhvervslivet mod Frank Jensens erhvervspolitik.

 

Byen nærmest lukket ned

Erhvervsklimaet er blevet forværret. Byen er på det nærmeste lukket ned som følge af det røde flertals politik. Blandt andet er der sat så mange byggerier, gravearbejder og deraf følgende minimering af parkeringsmuligheder i gang – samtidig, at virksomheder flygter fra København.

 

Det er for dyrt, for besværligt og for usikkert at drive virksomhed i byen.

 

København umulig at færdes i

Man kan få den tanke, at Socialdemokratiet i København har allieret sig med partiets Christiansborgpolitikere for at gøre København så umulig at færdes i, at S og SF’s drøm om en betalingsmur kunne effektueres uden særlig modstand. Det kunne jo ikke blive værre…

 

Ikke lykkedes at levere varen

Drømmen endte som bekendt som et mareridt. Socialdemokratiets borgmestre i de københavnske omegnskommuner samt blå blok i Folketinget fik effektivt skudt betalingsmuren i smadder.

 

Og heldigvis for det. Københavnske virksomheder er afhængige af fremkommelighed. Og medarbejderne har behov for at køre til og fra deres arbejdspladser – i bil, med tog og bus eller på cykel.

 

Det er ikke lykkedes for byens røde flertal at levere varen – bogstaveligt talt.

 

Dumpekarakter

Og nu kommer så erhvervslivet med massive dumpekarakterer til Frank Jensen og & Co.

 

Læs også
Forskelsbehandling

Berlingske Research har spurgt 1.373 københavnske virksomheder. Cirka en tredjedel mener, at erhvervsklimaet i København er blevet værre de seneste fire år med Frank Jensen ved magten.

 

Overborgmesteren undskylder sig med, at ting tager tid..!

 

Nu har han haft fire år til at indfri løfterne til erhvervslivet. Hvor lang tid, skal vi vente?

 

Grundskylden eksploderet

Imens er grundskylden på det nærmeste eksploderet. Der er eksempler fordoblinger på et par år med det resultat, at erhvervsdrivende må skære i antallet af ansatte eller flytte virksomheden til en anden kommune.

 

Alene det faktum, at Dansk Industris store erhvervsklimaundersøgelse placerer København som nummer 86 af landets 98 kommuner, når det gælder karaktergivning for erhvervsvenlighed.

 

Det er ikke bare for dårligt – det er katastrofalt.

Læs også
Anna Mee Allerslev skal også kritiseres for sin politik – hun har konsekvent forsøgt at gøre muslimer tilpas

 

Carl Christian Ebbesen er gruppeformand for Dansk Folkeparti i København

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…