Muslimsk domstol blandt indvandrerklaner i Berlin: Straf for trafikdrab er 100 kameler

En vinteraften i starten af 2009, kører Ali Yatkin i sin Alfa Romeo gennem indvandrerområdet Neuköln i Berlin. Her ramte han den 17-årige Mohammed Omeirat, som løb over for rødt i en fodgængerovergang.

 

På trods af en hurtig indgriben, døde Mohammed på vej til hospitalet.

 

Blodhævn over lægerne

Senere samme aften kom det til omfattende uro og optøjer foran  Virchow Klinikken med råb om blodhævn.

 

Som det lakonisk stod i politiindberetningen, så var det formodentlig udtryk for et ønske om at hævne sig på lægerne, der ikke kunne redde drengen.

 

Gad vide om det også kunne ske i Danmark ?

 

De næste dage kom der til flere sammenstød mellem kurdere og tyrkere i områder.

 

Anklagemyndigheden besluttede senere, at der ikke var grund til at rejse tiltale.

 

Klanerne holder møde om sagen

Men dermed var sagen slet ikke slut.

 

I foråret 2013 blev Taccidin Yatkin indkaldt til et møde i den libanesisk klub i Neuköln Berlin. Det var Omeirat klanen, der havde taget initiativ til mødet for at få afsluttet sagen.

 

Læs også
Kriminelle arabiske klaner tager magten fra myndighederne – statsadvokat: ”De gør, hvad der passer dem”

Alis far har været formand for fællesrådet for tyrkiske muslimer i Tyskland og er en kendt skikkelse det tyrkiske miljø i Berlin.

Klanen, der har indkaldt til mødet er heller ikke ukendt.

 

Klanernes baggrund

Omeirat familie klanen er en’ af et par dusin kurdisk libanesiske familieklaner, der i løbet af de sidste 35-40 år har bosat sig i en række af de større tyske byer. Deres etniske baggrund er kurdisk, men de taler arabisk, og de er i flere omgange flyttet fra kurdiske områder i Tyrkiet til Libanon. Disse klaner er tæt sammenknyttede og lever meget traditionelt. De har også levet meget isoleret i Libanon.

 

De benyttede det kaos, der herskede i Libanon under borgerkrig, til at flygte til Tyskland. Her fik de opholdstilladelse ofte under foregivelse af at være statsløse palæstinensere.

 

En stor del af familierne har efterfølgende udviklet sig til at være rygraden i omfattende lukkede kriminelle netværk, der har en dominerende rolle i tyske storbyer, som Bremen, Hamborg og Essen.

 

En imam blander sig

Da Taccidin Yatkin gik ind til mødet, opdager han, at det ikke var et møde, hvor det var høfligheder og beklagelser der skulle udveksles over en kop te. I lokalet befandt sig omkring 50 fra Omeirat familien og andre kurdiske klaner.

Læs også
Politikerne skulle vise pressen, at der var kommet styr på kriminaliteten – så skete det eneste, der ikke måtte ske

 

Imamen fra Omar mosken i Neuköln var også til stede. Omar ibn Khattab Moskeen er en libanesisk moske og en af de ti største moskeer i Tyskland. Den er ikke kendt for at være yderliggående. Imamen lagde ud med at recitere fra Koranen og konkluderer, at ‘sagen’ skal løses efter Sharia.

 

Omeirat’s søn er blevet dræbt, og den ansvarlige er ikke blevet straffet. Efter vores hjemlands ret er han skyldig uanset om handlingen er forårsaget bevidst eller ved uagtsomhed.

 

100 kameler

Taccidin Yatkin indvender, at han er tysker, og sagen er afsluttet efter tysk lov. Imamen er ligeglad med indvendingerne og foreslår en kompensation på 100 kameler, omregnet til Neuköln valuta 50.000 euro. Efter en del handlen frem og tilbage i klanrådet, når det frem til 20.000 euro, som en passende kompensation. Sikkert fordi trafikdrabet ikke skete med overlæg.

 

De 100 kameler er den pris som Mohammed i Koranen har nævnt som passende.

 

Det var iøvrigt også det beløb den nu afdøde danske imam Abu Laban fastslog som en passende ‘kondolence’ gave, da han forsøgte at mægle i en strid mellem to arabiske familier, der eskalerede da den 24 årige Ammar Mahmud Hasan blev myrdet i 2005. Dengang omregnede han prisen til 200.000 danske kroner. (Berlingske)

 

Læs også
99 procent af skolens elever er indvandrere – der er masser af vold mellem børn, lærere og forældre, og nu har man hyret sikkerhedsvagter

Da Taccidin Yatkin forlader mødet, gør han det klart, at han ikke har tænkt sig at betale, selvom at han er klar over, at han udsætter sig selv og sin familie for en stor risiko.

 

Ikke at der på mødet fremsættes direkte trusler. I stedet bliver er der kryptiske formuleringer om, at man ikke kan garantere Yatkins sikkerhed. Men stemningen på mødet er ikke til at tage fejl af. Det civilklædte politi, der har fulgt mødet kan ikke gøre noget.

 

Det er helt almindeligt med parallelle domstole

Det er i Tyskland kendt og veldokumenteret at kurdiske klaner ofte benytter såkaldte ‘fredsdommere’ til at løse konflikter klanerne imellem, og mellem klanerne og omverdenen; ligesom at de ofte benytter trusler mod vidner.

 

Det specielle ved Yatkin sagen er ikke alene, at den er kommet frem, men også at klan miljøet, støttet af en kendt imam, søger at inddrage muslimer langt fra klanerne i deres ‘alternative’ retssystem.

 

Den Korte Avis vil senere i ugen følge op med en artikel om det tyske samfunds problemer med at dæmme op for klan kriminaliteten.

 

Kilder : Die Welt, http://www.erol-oezkaraca.de ( SPD lokalpilitiker af tyrkisk herkomst), Berliner-Courier

Læs også
Politimand retter hårdt angreb mod politisk korrekt politichef for at holde hånden over kriminelle muslimer

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…