Tre tunge pressefolk indstiller Den Korte Avis til Cavling-prisen

collage

Efter mindre end to års levetid er Den Korte Avis blevet indstillet til Cavling-prisen.

 

Bag indstillingen står tre tunge skikkelser i dansk presse: Sven Ove Gade, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, og journalisterne Jakob Andersen og Jeppe Juhl, der begge har modtaget Cavling-prisen.

 

”Original og knivskarp”

I motivationen for indstillingen henvises der til den eksplosive læservækst, som Den Korte Avis har opnået trods meget sparsomme midler. Det hedder derefter:

 

”Succesen er i høj grad skabt ved at bruge kræfter på emner, som andre medier forsømmer, og ved at lægge originale vinkler på velkendte emner. De to ting i forening har ført til, at Den Korte Avis allerede har formået at være de første og nogle gange de eneste med en række historier og vinkler.

 

Avisen rummer originale og knivskarpe politiske analyser, dramatiske beretninger fra hverdagen, belysning af centrale samfundstendenser, sjov og ballade og løjerlige hændelser, stærke holdninger med mod til at være politisk ukorrekt.

 

Formen er kort, klar og skarp. Den kombinerer information og analyse på en ny måde. Ambitionen er at integrere nyheder og analyse inden for rammerne af samme artikel. Sådan at nyhederne så vidt muligt bliver sat i perspektiv med det samme. Det gør avisen mere slagkraftig, udfordrende og debatskabende.”

 

”En nyskabelse i dansk presse”

Videre hedder det:

 

”Der findes i den danske medieverden således ikke noget, der tåler sammenligning med avisens tophistorie, der normalt vedrører politiske emner.

 

Den er skrevet lige op til avisens udgivelse omkring kl. 8 om morgenen. Det vil sige, at den har det absolut seneste nye med, og det bliver vel at mærke sat ind i den analytisk ramme, som ingen andre kan matche på dette tidspunkt af dagen.”

 

Læs også
Justitsminister Søren Pape giver Den Korte Avis ret omkring indvandreres mange voldtægter – men vi har lige et par ting at sige til ministeren

Jeppe Juhl, Jakob Andersen og Sven Ove Gade konkluderer:

 

”Den Korte Avis er en nyskabelse i dansk presse, et engageret, begavet og nødvendigt frisk pust, der på alle måder lever op til forudsætningerne for at modtage dansk presses fornemmeste pris.”

 

Stor støtte på Facebook

Sammen med indstillingen er indsendt materiale, der belyser og kommenterer en række af de temaer, som Den Korte Avis har markeret sig på.

 

Indstillingen til Cavling-prisen er blevet støttet af mere end 250 mennesker på Facebook. Vi siger mange tak for opbakningen.

 

Men det er nu ikke alle, der er glade for denne indstilling af Den Korte Avis. På Dansk Journalistforbunds blad ”Journalisten” er man således slet ikke fornøjet.

 

Her er, hvad læserne af ”Journalisten” fik at vide

Læs også
Få op til 32 kroner for dit svar

”Journalisten” er ikke noget helt almindeligt fagblad. Det er i høj grad et politisk kampskrift, der ligger meget langt ude til venstre.

 

Ude på de kanter bryder man sig ikke om Den Korte Avis. Vores manglende politiske korrekthed og vores jævnlige hudfletninger af de røde klicheer, der trives så godt i de snakkende klasser, opleves som stærkt provokerende. Vi er ikke én af vennerne.

 

Med fingre, der sikkert har dirret af harme, har en medarbejder på ”Journalisten” derfor leveret følgende ”orientering” til læserne om indstillingen af Den Korte Avis:

 

”I den lidt mere utraditionelle ende finder man et forslag om Den Korte Avis – nyhedssitet, som Karen Jespersen og Ralf Pittelkow står bag – med henvisning til den store brugerfremgang, sitet har haft uden at få offentlig støtte til produktionen.” Det står der faktisk – og der står ikke andet!

 

Vi behøver vist ikke spilde læsernes tid på at påpege, hvor ekstremt langt denne ”omtale” befinder sig fra det, der faktisk står i indstillingen.

 

Uha-uha

Der er noget komisk over den pågældende journalists forsøg på at spille nedladende: ”I den lidt mere utraditionelle ende …” Har man hørt en loppe gø. Men den groft forvanskende fremstilling er ret beset også temmelig skræmmende.

Læs også
Den Korte Avis ønsker glædelig jul og siger velkommen til mange nye læsere og tak for den fantastiske støtte

 

Dette er altså den form for journalistik, som man finder det passende at bedrive på Journalistforbundets eget blad. Uha-uha.

 

Bedømmelseskomiteen

55 forskellige journalistiske produkter er blevet indstillet til årets Cavling-pris. Den bedømmelseskomité, der er udpeget af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, vil blandt disse 55 nominere et mindre antal.  Fra denne kreds bliver den endelige prismodtager så valgt.

 

Den Korte Avis vil gerne udtrykke sin forhåbning om, at denne bedømmelse foregår i en ganske anden ånd end den, der prægede forhåndsomtale i ”Journalisten”.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…