Topminister i Israel tror, at Assad kan vinde krigen i Syrien

Kan præsident Assad ende med en sejr i Syrien?

 

Noget tyder på det.

 

I hvert fald ifølge den israelske minister for strategi, Yuval Steinitz, som på et pressemøde i går mandag, sagde;


“Jeg har altid fundet det sandsynligt, at det kunne være tilfældet, at Assad kunne vinde til sidst, når han har en meget stærk opbakning fra Iran og Hizbollah.”“Jeg tror, at dette er muligt, og jeg tænkte allerede for længe siden, at dette det er en mulighed”,
fortsatte Steinitz.

 

Israel er bekymret

Israel, som deler grænse med Syrien og som er Mellemøstens eneste demokrati, har længe udtrykt bekymring overfor situationen i Syrien, hvor op mod 100.000 mennesker menes at være dræbt i den igangværende borgerkrig.

 

Den israelske regering, var dog hurtigt på banen med en officiel udtalelse, som pointerede, at Steinitz´s udtalelser står for egen regning.

 

Det er dog vigtigt at notere sig, at selvom Steinizt ikke er en del af det israelske sikkerhedskabinet, så har han stadig adgang til særlige israelske efterretningsoplysninger.

 

“Han falder snart”

Mange politikere, heriblandt danske, har gentagne gange forudsagt, at Assad ville falde i løbet af få uger. Det har indtil videre vist sig at være en fejlvurdering.

 

Assad, som tilhører en særlig sekt indenfor islam, har militær opbakning fra både den islamiske terrrorbevægelse Hisbollah og det islamiske regime i Iran, som leverer en stor del af de våben, der nu bruges af Assad mod landets egen befolkning.

 

Vesten vil væbne Al Qaida-tro grupperinger

Krigen i Syrien, som regnes for at være en del af det såkaldte “arabiske forår”, har udviklet sig til en sekterisk krig, hvor mange religiøse grupper kæmper med og mod hinanden på kryds og tværs.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

Talsmænd for det som Vesten kalder “rebellerne”, har tidligere sagt, at de sværger troskab overfor Al Qaida.

 

I øjeblikket overvejen EU og USA om man skal bevæbne disse Al Qaida-tro grupperinger.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…