Tog muslimers krav på ordet og fik grove trusler på Facebook

Screenshots fra Facebook

I sympati med fire muslimske kvinder, der formentlig havde været udsat for chikane, fordi de går med slør, oprettede fire kvinder en event, Tørklæde Opråbet, på Facebook.

 

Gruppen af tilmeldte steg til flere tusind indenfor det første døgn, og mange smukke billeder af kvinder med slør blev lagt op på siden.

 

Det første billede – ingen problemer

Da gruppen nåede 6000 tilmeldte, mente jeg, det var på tide at interessere sig for, hvad meningen var med eventen.

 

Jeg læste i invitationen, at dette var en event for kvinders ret til at bære tørklæde, men også kvinders ret til at afklæde og iklæde sig andre klædningsstykker.

 

Derfor, i solidaritet med det frie valg, postede jeg et billede af mig selv med tørklæde. Min hensigt var så senere at poste et andet billede med et helt andet budskab.

 

 

Derfor skrev jeg en mail til en af administratorerne, hvor jeg specifikt spurgte ind til, om de mente det, de skrev – om det frie valg. Det affødte til sidst mit konkrete spørgsmål:

 

Må man i sympati poste billeder med brysteholder og tørklæde?

 

Hertil var svaret: Ja.

 

Det andet billede – luder og grim

Læs også
Folkeskolens formålsparagraf er det modsatte af islam

Derfor postede jeg et nyt billede som vist her.

 

 

Jaleh Tavakoli, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation, havde postet sit eget billede som et symbol på sit frie valg af tørklædet.

 

Hvad de færreste nok havde forventet – og dog – blev der i løbet af få timer skrevet omkring 1000 kommentarer under vores billeder, heraf nogle der var dybt seksuelt krænkende og direkte modbydelige og injurierende.

 

Blandt andet, at vi skulle lægge os til at dø, at vi var ludere og grimme, brugte og så videre.

 

Billederne måtte slettes

Det førte til sidst til, at administratorerne måtte slette billederne, så kommentarerne også forsvandt. Jeg fik dog lov at lægge billederne op igen, men de blev slettet.

Læs også
Nyvalgt muslim skabte skandale – men den virkelige skandale blev fortiet

 

Vi forsøgte en tredje gang, og de blev endnu engang slettet, selvom jeg meget tydeligt igen og igen skrev under billederne, at det var for det frie valg til at se ud, som vi nu havde lyst til og netop vise mangfoldigheden i solidaritetens navn.

 

Havde eventen kun handlet om retten til at bære et tørklæde, men ikke om friheden til at klæde sig, som man vil, ville jeg aldrig have tilmeldt mig.

 

Frihed? Ellers tak!

Jeg vil gerne kæmpe for det frie valg, også til at gå med tørklæde, niqab og burka såmænd. Men et frit valg er et frit valg, så hvis valget ikke omhandler retten til at smide tøjet mere eller mindre, sætte tørklædet som man vil, så er det her en event for alt andet end det frie valg. Så er det en kamp for, at kvinder skal dække sig til overfor mænd.

 

Det betyder jo så, med over 8000 tilmeldte, at den seksuelle frigørelse, retten til at bestemme over sig egen krop, glæden ved mangfoldighed og solidaritet er mistet.

 

Som en muslim skrev til mig i nattens hede ordkamp: Nej han ville aldrig kæmpe for retten til at gå med lårkorte kjoler….Kvinder skulle se anstændige ud!

 

Læs også
Fire fingre i vejret signalerer, hvor alvorlig en situation masseindvandringen har bragt os i

Kvinden i Sudan

Jeg sidder med en underlig følelse. Der var måske 10, der skrev lidt om de 40 piskeslag, en sudanesisk kvinde fik for at nægte at gå med tørklæde. Men herhjemme kæmper over 8000 for, at kvinder skal gå med tørklæde….

 

Gud ved, hvad denne kvinde i Sudan tænker. Jeg tror hun græder og tager sit tørklæde på i sorg over verdens manglende solidaritet for kvinders frihed.

 

Faktisk græder jeg også.

 

Karen West

Frihedskæmper

 

 

Læs også
Afsløret på TV: Imam i moské vil ikke give hånd til dansk mand – “det er fordi, han mener, at jeg er vantro”

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…