Læs resultatet af gårsdagens afstemning om mærkning af halalslagtet kød

Den Korte Avis havde i går en afstemning blandt læserne. Spørgsmålet lød: “Skal halalkød mærkes?” Afstemningen blev meget populær.

 

Enighed om mærkning

Et overvældende flertal på 98% af læserne mente, at halalkød skal mærkes. Der var flere tusinde inde for at stemme. Samtidig var der livlig debat på Facebook. Reaktionerne var mange.

 

Forbud

Flere mente ikke at mærkning var nok. Halalslagtning skulle helt forbydes, mente de.

 

Kim Ingemann skrev: “Vi burde ALDRIG have indført halalslagtning. ALDRIG. Så havde vi ikke haft dette spørgsmål. Det er så Udansk. Både slagtemetoden og den muslimske foragt for alt, der er skabt af Gud.”

 

Aase Hjort var enig og kommenterede: “Det skal mærkes så har vi et valg, men det skal helt forbydes at slagte på den måde”

 

 

Integration

Andre så spørgsmålet i et bredere samfundsmæssigt perspektiv.

 

Lilly Kristensen kommenterede: “Jeg kan ikke se hvor integrationen er henne, når vi indretter vores land fuldstændig efter en bestemt trosretning.”

 

 

Ja til mærkning, nej til forbud

Læs også
Uanset hvordan den britiske folkeafstemning ender, vil EU’s dybe krise fortsætte – men resultatet vil påvirke, hvad vej krisen går

Andre var mere diplomatiske.

 

Hanne Raffnsøe kommenterede: “Nej til forbud af halalkød slagtet efter danske regler,og ja til mærkning.”

 

 

Nej til mærkning

Andre mente slet ikke at halalslagtning var et problem.

 

Morten Rasmussen skrev: “Stop nu med den tågesnak om at vi med halalslagtning tilpasser os et mindretal i DK. Halalslagtning har været brugt i ca. 40 år for at tilgodese eksportmarkedet. Nej det skal ikke mærkes. En mærkning vil kun øge stigmatiseringen af muslimerne herhjemme, og understøtte den kløft der er ved at blive skabt i befolkningen, mellem folk der er i mod muslimer i DK, og folk der går ind får det multietniske samfund.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…