Spar mig for hykleriet

Blækket på den såkaldte Rangvid-rapport var knapt tørt før regeringen placerede ansvaret for hele finanskrisen på VK- regeringen. Det er nu ikke det der står i rapporten, men regeringen læser videnskabelige rapporter som en vis herre læser bibelen. Mage til hykleri!

 

Løftebrud

Mens VK var ved magten i 00’erne betalte vi af på statsgælden og afskaffede helt udlandsgælden. Socialdemokraterne havde imidlertid helt andre retter på spisekortet: ”Vi vælger velfærd”. Det var sloganet for Helle Thornings valgkamp i 2007.

 

Her blev der blandt andet lovet 5000 flere pædagoger i dagsinstitutionerne – blot for at tage én ud af de 29 velfærdsrettigheder socialdemokraterne gik til valg på. I den sammenhæng så de borgerliges tale om afvikling af gælden jo unægtelig lidt kedeligt ud.

 

VK sparede op

Et er sikkert, Danmark ville have været dårligere rustet, hvis vi bare havde brugt løs som Helle Thorning foreslog. Tilbagebetalingen af gælden i 00’erne betød, at Danmark havde penge på kistebunden, da krisen satte ind. VK sparede op til dårlige tider. Det er sund fornuft.

 

Arbejdspladser

Det er samme sunde fornuft der i dag præger Venstres politik. Vi ønsker at prioritere skabelsen af private arbejdspladser, socialdemokraterne vil i stedet gøre verdens største offentlige sektor endnu større.

 

Man behøver ikke at læse mange sider i anbefalingerne fra EU, OECD mv. for at finde ud af at det er en dårlig ide. Vi er ganske enkelt nødt til at skabe bedre rammer for virksomhedernes jobskabelse, og det sker altså ikke ved at øge skatter, afgifter og størrelsen på den offentlige sektor.

 

Hyklerisk

At anklage VK for at have ført uansvarlig politik er ganske enkelt hyklerisk, når man selv bare ville have givet los på de offentlige finanser. Så spar mig for hykleriet, og lad os i stedet se på, hvordan vi kan bruge Rangvid-rapporten til at sikre os i forbindelse med fremtidige kriser. For helt undgå økonomiske kriser kan vi nok ikke.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…