SKAT uden grænser

SKAT’s synderegister er efterhånden så langt, at der ikke er plads til det i Den Korte Avis.

 

Senest har det vist sig, at SKAT i en rus af magtarrogance har sat sig ud over reglerne og forsøgt at gennemtvinge indsamling af teleoplysninger om skatteborgere i forbindelse med mobiltelefoni.

 

Hermed har SKAT set bort fra Erhvervsstyrelsens advarsler fra marts 2012 om, at der ikke var hjemmel til at kræve de pågældende oplysninger.

 

Først da teleselskaberne satte hælene i, stoppede SKAT for få dage siden den ulovlige praksis. Men da havde SKAT også for længst gjort sig skyldig i fejlinformation af Folketinget om sagen.

 

Uafhængig undersøgelse

SKAT’s problematiske fremfærd og manglende respekt for retssikkerheden er skræmmende for både befolkningen og Folketinget.

 

Det må formodes, at Folketinget nu langt om længe igangsætter en grundig og uafhængig undersøgelse af hele SKAT. Det giver jo ikke mening, at Skatteministeriet fortsat undersøger sig selv i anliggender, hvor ministeriet allerede har fejlinformeret Folketinget.

 

Det giver heller ikke mening, at Skatteministeren forsøger at udlægge ulovlighederne som uenighed om fortolkning af et EU-direktiv.

 

Grundlag for mere tvivl

Flere spørgsmål trænger sig på:

– Er det kun toppen af isbjerget, vi har set?

– Findes der endnu større skandaler i andre ministerier og styrelser?

– Er der systemfejl i den statslige forvaltning, der muliggør, at observerede problemer bliver undertrykt og derfor får lov at udvikle sig til katastrofer?

 

Desværre skal spørgsmålene besvares med:

– Måske!

– Ja!

– Ja!

 

Poul Vejby-Sørensen

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…