SKAT snyder 22-årig og opkræver samtidig skat af ingenting

I frustration over at skulle bakse med sin forskudsopgørelse skrev den 22 årige Lior Kojo en sang om SKAT. Sangen blev indspillet, og SKAT fik tilbudt at købe den. De ville gerne have den, men ikke betale for den. SKAT fik den således gratis. Noget de retteligt burde have betalt mange tusinde kroner for.

 

SKAT var så begejstret for sangen, at de bad Lior optræde med sangen live for SKAT på Kulturnatten. Igen en ydelse, der er mange tusinde kroner værd. Det ville de heller ikke betale for. Som ung og naiv accepterede Lior at optræde uden honorar.  Dog modtog han med posten en pose slik og et par biografbilletter! En ret dårlig betaling for en færdigindspillet sang og en koncert på kulturnatten.

 

Skal betale skat af ingenting

Det, der slår hovedet på sømmet er, at Lior sideløbende modtog en mail, hvor SKAT bad om hans CPR-nummer, fordi der naturligvis skal betales skat af gavekortet med de to biografbilletter. SKAT har overfor Radio24syv bekræftet, at Lior Kojo i henhold til §4 skal betale skat af gaven, fordi et gavekort sidestilles med kontanter. Der er ingen bagatelgrænse.

 

Menneskefjendsk og kynisk

Historien bekræfter billedet af SKAT som en menneskefjendsk og kynisk organisation, der kun ser borgerne som skatteobjekter, og som under dække af skattelovens paragraffer er ude på at suge så meget som muligt ud af borgerne uden at drømme om at give noget den anden vej.  Ud over to beskattede biografbilletter naturligvis.

 

SKAT udnytter sin størrelse og autoritet til at snyde en ung musiker for sin velfortjente indtjening. Og man bruger administrative skattekroner til at straffe samme person ved at inddrage skat af de to biografbilletter, hvis værdi ikke står mål med omkostnngerne ved at inddrive den.

 

SKAT er en trussel

SKAT kunne være en virksomhed, som vi alle betragtede med stolthed, fordi den udgjorde en af grundstenene i vores samfunds bestræbelser på at opretholde en velfærdsstat med sikkerhedsnet under hver enkelt borger. Men sådan er virkeligheden ikke.

 

Tværtimod kan SKAT opleves som en magtfuld statslig organisation, der som en konstant trussel hænger over os alle, og som slår ned på hvem som helst efter forgodt befindende. En modstander med uanede økonomiske og juridiske ressourcer i ryggen.

 

SKAT’s medarbejdere giver ofte indtryk af manglende fornemmelse for, at mennesker uden for Skatteorganisationen lever af at tage initiativer, arbejder hårdt for at opnå en indkomst, har lyst til at gøre en indsats ud over 37 timer, bidrager aktivt til bruttonationalproduktet og i øvrigt betaler skattefolkenes løn.

 

At SKAT udnytter en 22 årig initiativrig ung mand, snyder ham for en indtjening og bonner ham skattemæsigt bagefter, må ikke ses som en enkeltstående sag, men som et eksempel på en statslig organisation ude på et sidespor.

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…