Muslimske kvinder yder seksuelle ydelser i islams navn

Women in the World

Tunesien har et stort problem med de mange unge mænd, der rejser til Syrien for at kæmpe på oprørernes side.

 

Ifølge medierapporter har tusindvis af tunesere de seneste 15 år sluttet sig til jihadister forskellige steder i verden – blandt andet i Afghanistan, Irak og Syrien.

 

Grænsekontrollen er blevet styrket og premierminister Ben Jeddou siger, at 6000 af “vore unge” er blevet forhindret i at tage af sted siden marts.

 

Jihad-sex

Men det er ikke kun unge mænd, der rejser ud for at kæmpe for en islamistisk stat. Der er også muslimske kvinder, der rejser ud for at føre hellig krig på deres helt egen måde.

 

Det er kvinder, der rejser til Syrien for at yde oprørerne seksuelle ydelser – sex-jihar bliver det kaldt.

 

Er arabiske Kvinder nu så stærke og selvbevidste, at “de vil have deres eget sexliv”? Eller er det endnu et bevis på, at Islam fejler?

 

Politikerne indrømmer problemet

Det blev i sidste uge omtalt af Lotfi Ben Jeddou i en tale til den nationale forfatningsgivende forsamling i sidste uge. Kvinder er på vej til Syrien for at  tilbyde” Jihad-sex “, sagde han og tilføjede, at de  angiveligt  bliver brugt eller ” byttet mellem 20 , 30 og 100 oprørere, og når de kommer tilbage bærer de frugt  af disse kontakter.”

 

Nogle af oprørerne i Syrien benægter, at det finder sted: “Det er propaganda ,” sagde Maher Nana , formanden for Human Rights Alliance for Syria.

 

“Måske tuneserne har nogle beviser, men jeg tror, disse blot er nogle falske påstande fra indenrigsministeren , der kan være knyttet til en politisk dagsorden . ”

 

Allerede i marts beskrev Tunesiens minister for religiøse anliggender Noureddine Al- Khadimi  som den første, den såkaldte ” seksuelle jihad ” i Syrien.

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

 

Han citerede en mystisk fatwa angiveligt udstedt af mufti, Saudi gejstlig Muhammed al- Arifi , som har sagt, at Tunesiske kvinder, skal engagere sig i kortvarige samleje ægteskaber, med hellige krigere, for at lindre deres jordiske begær og styrke moralen .

 

Oplysningerne blev først sendt ud på Libanons Al Jadeed TV og blev derefter samlet op, af en række sociale medier, websteder og lokale online nyheds sider.

 

en del af den hellige krig

Men muftien Al- Arifi benægtede hurtigt at have udstedt en sådan fatwa , og en række islamistiske grupper hævdede, at det var en rapport på persisk, plantet af Iran for at distrahere krigere og vildlede arabiske kvinder .

 

Jihad “al- nikah” eller seksuel jihad , er en praksis næsten uhørt i islam, siger Al-Arifi, men nogle ekstremistiske Salafister hævder, at det er en legitim handling i tider med hellig krig .

 

Mut’aa (Nydelse) eller jihad-nikah er et midlertidigt, religiøst ægteskab i den shiamuslimske tradition udenfor civilretten. En tradition, der kan findes langt tilbage i den arabiske tradition, i profeten Muhammeds tid.

 

Læs også
Er vestlige “godgørere” overhovedet interesseret i at hjælpe syrere og palæstinensere?

Al- Arifi medgiver da også, at i nogle muslimske traditioner, er det accepteret, at mænd som er ude på lange ture, er berettiget til en midlertidig muslimsk hustru,  til samleje i krigstider og  mens de opholder sig væk fra hjemmet.

 

Tankevækkende , at ud over kvinderne angiveligt rejser for at udføre seksuelle jihad , har hundredvis af tunesiske mænd rejst, for at kæmpe sammen med de syriske oprørere, for at vælte regeringen og Bashar al- Assad i Islams navn.

 

Kvindeundertrykkelse og kvindefrigørelse

Den kvindeundertrykkelse, der findes i flere islamiske lande i dag, har selvfølgelig behov for en kvindefrigørelse.

 

Der er mange mennesker verden over, både muslimer og ikke-muslimer, der kan se, at kvinden i islam ikke er ligeså vigtig som manden og  ikke har de samme rettigheder som den muslimske mand. Kort sagt,  der skal ske noget markant omkring ligestilling mellem mænd og kvinder i islam.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…