Ansat som rollemodel for unge indvandrere – i går blev han fængslet

privatfoto. facebook.

Under overskrifter som ”Subhi viser vejen væk fra banderne” fulgte Politiken i foråret i en række artikler begejstret Høje Taastrup Kommunes rollemodel for unge indvandrerødder, den 32-årige statsløse palæstinenser Subhi Hassan i både hans gadearbejde og arbejde som leder ungdomsklubben U-Turn.

 

På TV2 optrådte han flittigt i både nyhedsudsendelser og debatprogrammer, ligesom den lokale presse også ivrigt dyrkede ham.

 

Grov knivvold og trusler med pistol

Men nu er den højt opreklamerede rollemodel sigtet for alvorlig kriminalitet, og måske snarere selv havde haft brug for en rollemodel.

 

Ved retten i Glostrup i går blev Subhi Hassan varetægtsfængslet frem til den 20. september sigtet for grov knivvold og trusler med pistol.

 

Ifølge sigtelsen har rollemodellen været en del af en større gruppe, der lørdag knivoverfaldt to unge og truede dem med en pistol ved et pizzeria i Taastrup, oplyser tv2.dk.

 

Tidligere samme dag havde der været et overfald på en ung mand, der var ven med de to ved pizzeriaet. I følge tv2.dk mener Københavns Vestegns Politi, at overfaldene har forbindelse med hinanden og er en del af samme konflikt.

 

”Jeg er en god rollemodel”

I et interview i Politiken den 24. marts i år sætter den nu varetægtsfængslede og voldssigtede rollemodel ikke sit lys under en skæppe.

 

”Jeg er en god rollemodel, fordi jeg ser ud som jeg gør, fordi jeg er stærk, fordi jeg spiser godt, fordi jeg har den personlighed, jeg har, fordi jeg har den fortid, jeg har. Jeg har en god fortid og en dårlig fortid og en gangsterfortid,” sagde han dengang og understregede:

 

”En fortid som ham, der sloges med nogle af de sejeste i Taastrup og vandt. Jeg er loyal. Jeg hjælper alle, der har brug for hjælp, og jeg har det navn, jeg har. Alle kender Subhi. Jeg hjælper rigtigt. Derfor ser drengene op til mig.”

 

”Jeg har en speciel personlighed, som mange ser op til”

Senere i det samme Interview, hvor Politikens journalist skriver, at Subhi Hassans ”eksplosive karisma er indiskutabel”, kredser den nu varetægtsfængslede rollemodel atter omkring sin personlighed:

 

”Jeg ved, jeg har noget, andre ikke har. Jeg har en speciel personlighed, som mange ser op til. Jeg kan være god, jeg kan være ond, jeg kan være sjov, jeg kan være sød, men jeg ville ikke bruge det, jeg kan, på at sidde i fængsel,” sagde Subhi Hassan dengang og understregede:

 

”Derfor traf jeg et valg om at bruge min personlighed på det, jeg gør nu.”

 

Skulle forebygge negativ adfærd og kriminalitet

Det valg, som Subhi Hassan traf vedrørende brugen af sin ”specielle personlighed”, var ungdomsklubben U-Turn, som det lykkedes ham at blive leder af.

 

På Høje-Taastrup kommunes hjemmeside beskrives U-Turn som en ungdomsklub for mænd i Gadehavegård i alderen 16-27 år.

 

Klubbens formål er ifølge kommunens hjemmeside ”at forebygge negativ adfærd og kriminalitet gennem samvær med rollemodeller, fysisk træning og vejledning. Sport udgør en stor del af aktiviteterne. Tilbuddet kræver ikke henvisning.”

 

Som sportslige aktiviteter, der skal bidrage til forebygge negativ adfærd, tilbyder klubben blandt andet styrketræning og thaiboksning.

 

Som klubbens leder anføres stadig den nu voldssigtede og varetægtsfængslede Subhi Hassan med henvisning til hans telefonnummer og mailadresse.

 

Også Radikal Ungdom dyrkede ham

Det var ikke kun Politiken, TV2 og den lokale presse, der faldt pladask på maven for den nu voldssigtede og varetægtsfængslede rollemodel.

 

Også Radikal Ungdom dyrkede ham. Således afholdt de unge radikale i København et arrangement med Subhi Hassan den 23. maj i år, og hvor det i indbydelsen blandt andet hed:

 

”Subhi Hassan er med til at lede et initiativ, der hedder U-Turn, som laver aktiviteter for unge drenge, der eller ville hænge på gadehjørnerne i Høje-Taastrup Kommune,” og videre i invitationen hedder det:

 

”Han kommer og holder et oplæg, både om sit eget livsforløb, hvorfor han kom ud i kriminalitet, da han var yngre, hvordan han kom ud af det igen og hvordan han bruger sin erfaring i U-Turn.”

 

Herefter skulle der så være debat om, hvad det danske samfund skal gøre for at unge mennesker vælger det danske fællesskab og uddannelse for fællesskabet i banderne.

 

Odense Kommunes rollemodel skød og sårede israelere

Det er ikke kun i Høje-Taastrup, Frederiksberg og Københavns kommuner, myndighederne gang på gang har brændt fingrene, når man skulle finde rollemodeller blandt indvandrere, der skulle være et forbillede for andre indvandrere.

 

For Odense Kommune gik det helt galt nytårsaftensdag 2009. Den dag troppede kommunens højt opreklamerede rollemodel, den dengang 27-årige palæstinensisk fødte Wissam Freijeh, op i Rosengårdscentret med en revolver og begyndte at skyde vildt efter tre israelere, der havde en stand i centret.

 

Medens kunderne flygtede i dækning under skyderiet, lykkedes det den kommunale rollemodel at såre to af israelerne så hårdt, at de efterfølgende måtte indlægges til behandling på Odense Universitetshospital.

 

Året efter, den 15. januar 2010, blev han idømt ti års fængsel for skyderiet. Da han som statsløs palæstinenser havde fået dansk statsborgerskab, kunne han ikke udvises.

 

Politiets rollemodel stjal fra politiet

I den mere tragikomiske ende af rollemodelskalaen befinder politiet i Roskilde sig.

 

For at overtale unge med indvandrebaggrund til at søge ind til politiet, udnævnte politiet i Roskilde en af deres egne betjente af udenlandsk herkomst som en rollemodel, der på jobmesser skulle søge kontakt med unge indvandrere.

 

I slutningen af januar 2010 stod rollemodellen imidlertid selv tiltalt for tyveri på politigården i Roskilde, hvor han blandt andet havde stjålet en harddisk, ni par solbriller, et par sko og noget tøj til en værdi af mindst 13.000 kroner.

 

Desuden havde han også stjålet en rød herrecykel.(jp.dk)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…