Nye tal fra PET: Danmark er storleverandør af krigere til blodbadet i Syrien

Der kan ikke herske megen tvivl om, at Danmark også i forhold til andre europæiske lande er storleverandør af krigere til blodbadet i Syrien.

 

Således oplyste PET i går, at siden sommeren 2012 har mindst 70 personer fra Danmark deltaget i krigshandlingerne i det borgerkrigsramte Syrien.

 

Det antal skal ses i forhold til, at internationale eksperter vurderer, at mellem 500 og 1.000 europæere gennem de sidste par år har kæmpet i Syrien, hvilket i forhold til sin størrelse gør Danmark til en af de helt store leverandører af krigere til borgerkrigens islamiske terrorgrupper.

 

I øjeblikket kæmper 30 fra Danmark sammen med islamiske terrorgrupper

Helt aktuelt, er der ifølge PET omkring 30 personer fra Danmark, der i dette øjeblik kæmper sammen med islamiske terrorgrupper.

 

Det fremgår af oplysninger, som Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, via Justitsministeriet i går fik fremsendt fra PET, efter at han havde stillet justitsminister Morten Bødskov en række spørgsmål vedrørende danske islamisters deltagelse i den syriske borgerkrig.

 

PET: mindst seks unge under atten deltager i krigshandlingerne

I forbindelse med sine spørgsmål til justitsministeren ønskede Peter Skaarup desuden at få oplyst, hvor mange unge under atten år, der deltager i kamphandlingerne, og her lyder svaret fra PET:

 

”Politiets Efterretningstjeneste har kendskab til, at mindst seks personer under 18 år er udrejst fra Danmark til Syrien for at deltage i væbnede kamphandlinger.”

 

I Norge er det netop nu en stor sag, at to søstre på 16 og 18 år er rejst til Syrien for at tilslutte sig de islamistiske oprørere. (rights.no)

 

I forbindelse med dette spørgsmål ville Peter Skaarup også have oplyst, hvilke initiativer, justitsministeren vil tage over for disse unge, når de formentlig forråede og traumatiserede vender tilbage.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Det svarer Morten Bødskov (S) ikke på, men overlader besvarelsen til PET, som oplyser, at man afholder præventive samtaler med personer, der deltager eller har deltaget i kamphandlinger i Syrien, og afslutter besvarelsen med følgende kryptiske bemærkning:

 

”Der kan ikke i en folketingsbesvarelse gives nærmere oplysninger om, hvilke tiltag Politiets Efterretningstjeneste iværksætter i forhold til konkrete personer, der udrejser til Syrien for at deltage i væbnede kamphandlinger.”

 

Vil ikke afvise, at danskere har deltaget i henrettelser

I forbindelse med sine spørgsmål om danskeres deltagelse i kamphandlingerne i Syrien ville Peter Skaarup også have oplyst, om danske krigsdeltagere har deltaget i henrettelser af fanger.

 

På det spørgsmål henviser PET til mediers beretninger om, at personer, der søger optagelse i militante islamiske grupper kan blive bedt om at bevise deres loyalitet og engagement i forhold til gruppen ved at henrette fanger, og konkluderer:

 

”Der kan ikke i en folketingsbesvarelse gives nærmere oplysninger om konkrete efterforskninger, herunder om danskere, der har været udrejst til Syrien for at deltage i væbnede kamphandlinger, har været involveret i henrettelser af gidsler.”

 

PET vil altså ikke afvise, om det kan være sket og stadig sker.

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

PET: hjemvendte vil være mere end villige til terror i Danmark

I sin besvarelse til Peter Skaarup anfører PET, at hjemvendte fra Syrien vil være mere end villige til terror og skriver blandt andet:

 

”Et ophold blandt militante islamister i Syrien kan have en radikaliserende effekt på den udrejste. Selvom der ikke er en entydig sammenhæng mellem radikalisering og udførelse af terrorangreb, vil en person, der vender hjem fra Syrien efter at have gennemgået et radikaliseringsforløb, med stor sandsynlighed være mere end villig til at begå terrorisme i Danmark,” anfører PET og fortsætter:

 

”Endvidere er det sandsynligt, at længerevarende deltagelse i krigshandlinger kan betyde, at personer er mere indstillet på at begå voldshandlinger.”

 

Retssager og udvisning

Både justitsminister Morten Bødskov og PET-chef Jakob Scharf meldte i juni måned ud, at man nu ville tage hårdt fat i dem, der rejser ud for at deltage i den syriske borgerkrig

 

For justitsministeren bestod denne hårde linje i at ”Vi holder øje med dem, der rejser ud, og vi holder øje med dem, når de kommer hjem,” lød truslen fra Morten Bødskov den 19. juni ifølge Politiken.

Læs også
Vores naboland i opløsning: Nu har Sverige fået en regering med en minister, der hylder ekstrem islamist

 

PET-chef Jacob Scharf oplyste i samme forbindelse, at efterretningstjenesten ville rejse retssager og gøre brug af udvisning, og det gentog PET i går i svaret til Peter Skaarup:

 

”Politiet efterretningstjeneste anvender en række forskellige tiltag i relation til de personer, der deltager eller har deltaget i væbnede kamphandlinger i Syrien,” skriver PET og fortsætter:

 

”I den forbindelse vurderer efterretningstjenesten løbende., om der er grundlag for at rejse sigtelse mod disse personer, ligesom efterretningstjenesten løbende vurderer, om der er grundlag for administrativt at udvise personer efter udlændingelovens regler.”

 

 

Peter Skaarup: dybt utilfredsstillende at intet er sket

Hos Dansk Folkeparti undrer Peter Skaarup sig over, at der på trods af justitsminister Morten Bødskovs gentagne erklæringer om retssager og udvisning endnu intet er sket

 

 

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

”Det her er simpelthen dybt utilfredsstillinde, at ministeren intet har foretaget sig på den baggrund, at PET nu erklærer, at hjemvendte fra Syrien vil være mere end villige til at begå terror i Danmark, og det eneste, efterretningstjenesten foretager sig, er at snakke om retssager og udvisninger, der aldrig bliver til noget” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

 

”Det er ubegribeligt, hvor problemet ligger. PET lægger ikke skjul på, og det må ministeren da vide, at dem, der rejser til Syrien, tilslutter sig terrorbevægelser. Vi har i forvejen i Danmark en lovgivning, der forbyder støtte til terrorbevægelser, og som adskillige er blevet dømt efter for blot at donere penge,” siger Peter Skaarup og understreger:

 

 

”Og her snakker vi altså om noget, der er meget værre. Nemlig personer, som ifølge PET er parate til at begå terrorhandlinger med risiko for at slå masser af sagesløse mennesker ihjel. Men disse personer lader justitsministeren gå frit omkring, medens folk, der blot sender penge til udlandet, bliver straffet.

 

 

Peter Skaarup oplyser, at han på baggrund af de informationer, han nu har fået, har indkaldt justitsminister Morten Bødskov til samråd i Folketingets Retsudvalg for her at få ham til at forklare, hvor retssagerne og udvisningerne bliver af.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…