Frankrig: Politisk drama om udlændingepolitikken

Vælgerne i den sydøstlige franske kanton Brignoles sendte chok-bølger gennem hele Frankrig, da valgresultatet fra en lokalvalg blev kendt. Det indvandringskritiske parti Front National fik absolut flertal.

 

Men chokket efter sejren i Brignoles nåede ikke at lægge sig, før der kom en ny chokerende vælgerundersøgelse.

 

Vælgerne blev spurgt om, hvem som bedst repræsenterer oppositionen til præsident Francois Hollande og premierminister Jean-Marc Ayrault.

 

På dette spørgsmål svarede næsten hver anden franskmand, at den der bedst repræsenterede oppositionen var Marine Le Pen. Marine Le Pen er leder af Front National, og hun fik 46 procent i denne meningsmåling, der var lavet af instituttet CSA for BFM-TV-Stationen.

 

Formanden for Front National er dermed langt foran de andre borgerlige partiledere. Det er den tidligere premierminister (under præsident Sarkozy), François Fillon fra UMP, som kun fir 18 procent. Formanden for UMP Jean Francois Cope fik 13 procent. Mélenchon, co-formand for det venstrerabiate Parti de gauche fik ligeledes 13 procent, og kun 5 procent af de franske vælgere mener, at François Bayrou (modem) og Jean-Louis Borloo (UDI) er de bedste til at repræsentere oppositionen.

 

Romaer

Frankrig har store problemer med tilstrømning af romaer fra især Rumænien. De etablere usle og uhumske lejre og belaster samfundet med enorm kriminalitet.

 

Den franske indenrigsminister Manuel Valls står for en stram udlændingepolitik. Han har også sagt at romaerne ikke kan integreres og skal ud af Frankrig. Han er i dag Frankrigs mest populrer minister med opbakning fra 61 procent af vælgerne.

 

Den socialistiske præsident Hollande derimod har rekordlav tilslutning. Den i forvejen lave tilslutning er styrtdykket i en ny måling. Han har i dag kun tilslutning fra 23 procent af vælgerne.

 

Senest har han fået store vanskeligheder, fordi han er vendt p en tallerken efter at være kommet under pres fra de venstreorienterede kræfter.

 

Det handler om en familie der var udvist til Rumænien. Deres datter på 15 år måtte afbryde sin skolegang. Og det vakte voldsom kritik. Først sagde Hollande, at pigen kunne komme tilbage til Frankrig for at gøre sin uddannelse fæ

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Jørgen Nielsen, Frankrig

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…