Her trykker skoen for almindelige mennesker

I den forgangne uge har et af de mest omdiskuterede politiske emner – sørgeligt nok – været prisen på et par sko.

 

Det begyndte, da Lars Løkke Rasmussen i tirsdags som et led i Folketingets nye og tilstræbt mere underholdende debatform svarede Helle Thorning-Schmidt, at 2.000 kroner i visse kredse blot svarer til prisen på et par nye sko.

 

Sko, politikere og almindelige mennesker

De to diskuterede overførselsindkomster og de økonomiske incitamenter til at skifte checken fra det offentlige ud med en reel løncheck.

 

Løkkes pointe var jo nok at henvise til Helle Thornings hang til luksus – og dermed antyde, at hun ikke aner, hvordan almindelige mennesker lever.

 

Det gør hun sikkert heller ikke. Men er det ikke et mere bredt problem på Christiansborg?

 

Energiforlig

For hele Folketinget, på nær Liberal Alliance, har lagt stemmer til den røde regerings skrækkatalog af et energiforlig, hvor danskerne bliver tæppebombet med nye afgifter.

 

Afgifter, som selvfølgelig ikke udgør det helt store problem, hvis man tjener rigtig mange penge, men for mange mennesker med almindelige indkomster er det svært at få pengene til at række, når der oven i verdens højeste skat også lige skal betales for politikernes feel good-projekter i form af Europas højeste energipriser.

 

Som liberal er jeg modstander af at presse folk ned i kasser. Vi er alle frie individer, som træffer forskellige valg med forskellige konsekvenser. Men det bliver svært at træffe de valg, man selv ønsker, hvis staten tager mere end halvdelen af dine penge. Og sådan er det desværre i dag.

 

Væk med afgifter

Det er derfor, Liberal Alliance ønsker at sænke skatten og afskaffe en lang række generende afgifter – blandt andet registreringsafgiften og arveafgiften. Og vi vil ikke bare lade de grønne afgifter stige og stige. Lavere skatter gør det lettere for familierne at indrette hverdagen, som de ønsker: For eksempel at hyre hjælp til rengøringen og indkøbene. Eller at lade den ene forælder gå hjemme i en periode.

Læs også
Lars Løkke tegner et misvisende billede af, hvor meget vælgerne bakker hans forslag om en SV-regering op

 

Jeg håber, at vi i den næste tid kan lade sko være sko og i stedet diskutere de egentlige politiske problemer, der hvor skoen trykker: Hvordan vi får Danmark ud af den meget alvorlige vækstkrise og lader danskerne selv bestemme over eget liv.

 

Simon Emil Ammitzbøll, gruppeformand og politisk ordfører, Liberal Alliance

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…