Mellemøst-konflikten skal ud af København

Foto: Colourbox

Vi har hørt historierne før. Frygtelige beretninger fra Københavns gader, hvor jøder ikke kan gå i fred. De bliver råbt efter, de bliver chikaneret, og de bliver overfaldet.

 

I weekenden oplevede vi det igen, da den kun 17-årige Moran Jacob stod frem og fortalte, hvordan han gennem mange år er blevet chikaneret og overfaldet på grund af sin etnicitet. Han har boet hele sit liv på Nørrebro, men valgte i august at flytte til Hellerup, fordi han føler sig mere tryg der. (Jyllands-Posten)

 

Chikane af jøder er udbredt

Mens Moran Jacob boede på Nørrebro, blev hans mor af flere skoleledere opfordret til at flytte ham til en skole uden for bydelen.

 

Det samme hørte vi om i januar, hvor daværende skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgade Skole på Nørrebro sagde: ”Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn i det her område, fordi der er rigtig mange palæstinensere.”

 

Senere trak Lise Egholm i land – efter at have talt med den ansvarlige borgmesters pressechef – for derefter igen at sige, at der rent faktisk er problemer med chikane af jøder på Rådmandsgade Skole.

 

Uanset denne forvirrende sag er der desværre ingen tvivl om, at jøder chikaneres i København. Det må og skal vi have sat en stopper for!

 

Det kan ikke passe, at det er offeret, der bliver presset ud af en skole, mens forbryderen kan blive. På den måde får offeret jo en straf, og forbryderen går fri.

 

Straf og indberetning

Nej, vi må hjælpe de mennesker, der bliver chikaneret alene på grund af deres etnicitet. Konflikten i Mellemøsten må ikke blive en del af den københavnske hverdag. Derfor må vi gøre flere ting.

 

Først og fremmest vil Liberal Alliance have strengere straffe for vold og trusler. Straf for den slags kriminalitet skal tydeligt kunne mærkes.

 

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

Og så ønsker vi, at skolelederne skal være forpligtede til at indberette problemer med chikane mod jøder. Vi skal have et præcist billede af problemet, og så skal vi handle på det.

 

Jeg synes, at de elever, der chikanerer jøder, simpelthen skal have et besøg fra ordensmagten. Politiet må tale med forældrene og med elever for at få dem til at forstå, hvor alvorlig situationen er.

 

Danmark har en lang tradition for at rumme etniske mindretal. Dén tradition må ikke brydes – og det bliver ikke et hak bedre af, at det er et andet mindretal, der står for intolerancen.

 

Merete Riisager, MF Liberal Alliance

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…