Liberal for de svage

Jeg er liberal. Det er jeg, fordi jeg bekymrer mig for mine medmennesker. OK, sandt at sige bekymrer jeg mig ikke så meget for de rige af slagsen, de skal såmænd nok klare sig selv, men virkeligheden er, at vi også har medmennesker i svage positioner. De fortjener også de muligheder og chancer, den nuværende socialdemokratiske systemtænkning udelukker dem fra, men som et mere liberalt samfund vil kunne give dem. Tre eksempler.

 

Arbejdsløse

Når man er arbejdsløs, er ens væsentligste udfordring ikke, hvor mange jobansøgninger man har skrevet eller hvor mange møder på jobcenteret, man har deltaget i. Det er heller ikke, eller bør i hvert fald ikke være, hvilken offentlig ydelse man er på.

 

Problemet er, at man mangler et job. Derfor skal virksomhederne, hvor jobs skabes, have langt bedre vilkår. Ikke for aktionærenes skyld, men for de ca. 800.000 danskere i den erhvervsaktive alder, der er parkeret på offentlig ydelse og uden et job.

 

Elever og lærere

Skolerne skal desværre syltes ind i en folkeskolereform. Skoleeleverne tvinges til flere timer i skolen uden fagligt indhold og lærerne holdes i kortere snor. Skoleelever og skolelærere er med andre ord åbenbart også så svage, at de ikke kan tillades overladt i forældres og egen varetægt. Det er en uhyggelig tankegang, der gør forældrerollen mindre gyldig, ja måske endda ligegyldig.

 

Heldagsskolen er kulminationen på noget, der har være prøvet i årtier og kun har stillet skolen og ikke mindst eleverne ringere. Mere af det samme er ikke løsningen. Vi skal i stedet tænke nyt, lade pengene følge barnet og så skal vi tillade forældre at træffe de afgørende beslutninger om skolevalg og fravalg.

 

Ældre og handikappede

Ældre og handikappedes væsentligste problem må ikke være visitation og sagsbehandling. Det er det alligevel i alt for mange tilfælde. Her er ellers grupper, der har brug for fællesskabets hjælp.

 

Desværre reduceres hjælpen i for høj grad til diagnosticering, medicinering, visitation og et lejlighedsvis bleskift, uagtet de egentlig mere har brug for en varm ånd og en støttende hånd. Vi skal ikke skemalægge livet for de ældre og de handikappede. Det vil vi jo ikke engang byde os selv eller dem, der står os nær.

 

Stolt liberal

Jeg er liberal, fordi jeg har et positivt syn på mennesker og ønsker dem det allerbedste, jeg kan forestille mig. Livet er ikke altid retfærdigt og mennesket ikke perfekt.

 

Læs også
Politikere fra Liberal Alliance siger nej til burkaforbud – det er liberalisme, der går amok

Derfor har vi brug for et liberalt samfund. Et samfund med en velstand tilstrækkelig til, at vi kan tage os ordentligt af dem, der rammes af det uretfærdige, dem der i en periode eller et helt liv, ikke kan selv. Jeg er stolt liberal, for jeg ved, at det liberale samfund stiller de svage stærkest muligt.

 

Sabeena Sareen er kandidat til kommunalvalget  for Liberal alliance i København. Du kan følge hende på facebook.com/sareenv2 og på youtube.com/usersareenv2

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…