Kulturradikal kynisme

”Korstog” udrydder kristne.  Sådan lød den højst overraskende overskrift på en artikel i Politiken sidste torsdag.

 

Klaus Wivels bog

Anledningen var Klaus Wivels bog om de kristnes kummerlige forhold i Mellemøsten. Bogen ”Den sidste nadver” har fået roser stort set raden rundt. Højst fortjent. Den journalistiske rejseskildring giver på sin egen lavmælte måde et rystende indblik i den fordrivelse af de kristne, som foregår for øjnene af Vesten uden at Vestens ledere gør noget.

 

Eller rettere sagt:

 

Gør Vestens ledere noget, gør de det gerne værre for de i forvejen fredløse kristne. Den truende amerikanske intervention i Syrien vil f.eks. betyde, at Guds eget land kommer til at støtte de islamistiske oprørere, der i disse dage åbent erklærer, at Bibler er farligere end bomber, og som nok herefter vil gå på klapjagt på Syriens kristne mindretal.

 

Vigtig oplysning

Det gør Wivels bog brandaktuel, men bogen har også en vigtig oplysningsfunktion.

 

For selv om Wivel, som påpeget af JP’s anmelder, undgår at pege på roden til den islamiske undertrykkelse af kristne, lader han personerne i sin bog selv gøre det. Og blandt dem, der gør det tydeligst, er islamisterne.

 

Glat imam fra Egypten

En glat, angiveligt moderat tv-imam, der på flydende engelsk spreder islams lære fra Egypten, er f.eks. ikke i tvivl om, hvad målestokken for sand islam er. Adspurgt om, hvad der skal ske med en muslim, der ønsker at blive kristen, svarer han uden tøven: ”Læser man sharialoven, er der enighed om, at muslimer ikke må forlade deres tro. Koranen siger, at gør de det, skal de henrettes.”

 

Hvis Koranen dikterer vold – og det gør den – skal Koranen følges.

 

Benægter virkeligheden

Læs også
Socialdemokratiet risikerer at blive trukket ned af Politikens venstreekstreme hadpropaganda

Og så er vi tilbage ved Politikens overskrift. Manden bag den var Bjørn Bredal. I vinters belærte han mig på bedste skolemesterfacon om, at islams DNA  ikke er spor mere krigerisk end kristendommens DNA. Det var kun noget, som ekstremistiske korsriddere som jeg kunne finde på at hævde.

 

Derfor var jeg nysgerrig efter at se, hvad han ville stille op med Wivels dokumentation af, at den ofte voldelige chikane mod kristne er altovervejende islamisk.

 

Hans alenlange anmeldelse gav svaret: Han benægter virkeligheden og tilslører fakta. Således lykkes det Bredal at skrive 1400-ord om Wivels bog uden at nævne, hvem aktørerne i den er. Mishandlingen af de kristne er noget, der bare ligesom sker: ”Der bliver hurtigt lukket og slukket for lyset i mange kirker”, hedder det. ”Der sættes kræfter fri”.

 

Der er ”sekterisk vold”. Hvilke kræfter? Hvem lukker og slukker? Hvilken form for sekterisk vold? Det afslører Bredal ikke over for sine læsere, som han tydeligvis  ønsker en fredfyldt morgenstund med stempelkanden på bordet og fjendebillederne på plads.

 

Så én enkelt stor skurk nøjes han med at udpege: Vesten selv. Det er vores intervention i f.eks. Irak-krigen, der skaber de hårde vilkår for de kristne. Så er den ret spektakulære konklusion på Wivels bog klar: Det er ”korstog”, der udrykker kristne. Vi er de voldelige. De skyldige. Skurkene.

 

Mens Bredals fortrængning bare er latterlig, bliver resultatet af den ubehagelig.

 

Læs også
Færre og færre gider læse de store gamle aviser – alligevel tvinges vi til at betale til dem

Wivel beretter, at udenrigsminister Villy Søvndal sidste år afviste at påtale overgrebene mod de kristne med denne begyndelse:

 

”Det er meget uklogt at kaste sig ud i en kamp blot for en enkelt gruppe”. Bredal erklærer sig helt indforstået: Det er ”en ret nødvendig position for en politiker”.

 

Ja, lad de kristne kvæles, mens vi holder mund.

 

Således ender fortrængning i kynisme.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…