Kamp om hvem der skal betale defekte el-installationer

Advokat Søren Vasegaard Andreasen, Advokatgruppen, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

Spørgsmål:

 

Der er den 1. maj 2012 kommet en ny lov om el rapporter. Vi solgte vores hus i 2004 til den nuværende ejer. Den nuværende ejer vil nu sælge huset og har derfor fået lavet en el rapport.

 

Den nuværende ejer siger nu, at der er fejl og mangler ved el-installationerne, og at vi skal betale for reparationerne. De forbedringer vi fik lavet på husets elinstallationer er lavet lovligt efter de daværende el regler.

 

Kan vi holdes ansvarlig for at reglerne er blevet ændret siden vi solgte huset – skal vi betale for at nuværende ejer kan lovliggøre el-installationerne?

 

Svar:

 

I kan ikke holdes ansvarlige for, at reglerne er blevet ændret, efter at I solgte huset. Hvis alle el-installationer var lovlige, da I solgte huset, så kan I på ingen måde gøres ansvarlige.

 

Men hvis der var ulovlige el-installationer allerede på det tidspunkt, hvor I solgte huset, så vil den nuværende ejer kunne kræve et forholdsmæssigt afslag i købesummen, hvis udgifterne til reparation overstiger ca. 4-6 % af købesummen.

 

Procentsatsen er fastsat ved retspraksis og kan derfor svinge en del fra sag til sag. Den nuværende ejers krav mod jer forældes først, når der er gået 10 år fra købstidspunktet, dog senest 3 år efter, at den nuværende ejer burde have opdaget eventuelle ulovligheder.

 

Jeg vil anbefale jer at kontakte en advokat, som så nærmere kan foretage en nærmere vurdering af den nuværende ejers krav.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…