Islamisterne misforstår koranen

“Salafister er islamister, som går ind for sharia-lovgivning, og teenagerens digtsamling vækker derfor negative følelser hos Adnan Avdic, som ikke mener, at Hassan bør vise sig i Vollsmose, hvor digteren holder foredrag,” skriver Ekstrabladet.

 

Ytringsfrihed

Vi skal kunne ytre os frit.

 

Jeg er så træt af de tomme hoveder, som føler sig truffet og mener, at de ved alt om alt og vil indrette verden efter islam og sharialov.

 

Uagtet hvor led, latterlig og hadsk den kritik af islam måtte være, må vi alle acceptere både ytringsfriheden og den teknologiske udvikling og anerkende, at der kan hældes ting på YouTube, Facebook eller Twitter, og der kan skrives kritiske debatter.

 

Ytringsfriheden gælder for os alle – også dem, man er uenig med. Og uenighed bør vises med argumenter eller tavshed. Ikke med hadefulde og rituelle angreb.

 

Men der er desværre nogle ekstremistiske islamister, som ikke ønsker kritik af islam og koranens fortolkning!

 

En bog, der ligger til grund for alle de problemer

Den vestlige verdens problem er ikke, at der er for mange ikke-muslimer, der misfortolker eller fejlvurderer koranen eller tager den ud af kontekst.

 

Problemet er, at der er for mange muslimer, der helt ukritisk lever efter koranen og benytter den i hverdagens kontekst. Men hvem læser den, og hvordan læser de og fortolker den?

 

Hvis man kender fredelige, venlige muslimer, så er det fordi, de er intelligente og ignorerer koranen og de fortolkninger, der er kommet ud af den.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Eller også har de ikke korrekt forstået betydningen af det, de har læst. De eneste mennesker, der virkelig forstår koranen og er trofaste overfor dens forordninger er Osama bin Laden og hans følgesvende. Men er det så den rigtige forståelse og fortolkning af koranen, og hvem har ret?

 

De problemer, der plager de muslimske samfund, har at gøre med den bogstavelige fortolkning af Koranen, Sunnah, og Hadith.

 

Men arabisk er jo et meget metaforisk sprog. Alene ordet ”oversætte”, kan det ikke oversættes. Hvis der altså er noget i koranen, der forekommer vildt, brutal, morderisk – nuvel – så er det ofte et oversættelsesproblem.

 

Kritik

Så, kære muslimske verden. Koranen er en smuk bog. Lad os, som vil, fortolke det selv, giv os mulighed for at kunne kritisere det, I har fortolket for os.

 

Kritik, logik og filosofi spiller en afgørende rolle i forhold til islamtolkning/fortolkning på samme måde, som den gjorde i de første århundreder af dens historie.

 

Dengang var diskussioner om viden og menneskets muligheder for at forstå sin position i verden også en stimulerende faktor for udviklingen af logisk og filosofisk tænkning.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Så hvorfor ikke nu?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…