Fascist-hilsener på universitet med forbindelser til Hamas

For nylig var der en meget usædvanlig begivenhed på det palæstinensiske Al-Quds Universitetet i Jerusalem. Det er et universitet, der støttes af Vesten. Og derfor bør man nok studere den video, der kommer fra begivenhederne, lige som amerikanerne har gjort det.

 

Heilende studerende

Den 5. november 2013 var der en demonstration på det palæstinensiske Al-Quds Universitet, der ligger i det østlige Jerusalem. Det var ikke nogen helt almindelig demonstration. Den var arrangeret af en ungdomsafdeling af Islamisk Jihad.

 

Deltagerne var et antal studerende iført sorte militæruniformer og bevæbnet med falske geværer og automatvåben. De opførte et ”skuespil”, hvor terrorister dræber israelske soldater og henretter en ”samarbejdspartner”, der under opførelsen af showet, bliver udråbt som forræder og spion (israelnationalnews.com).

 

Demonstranterne opfordrede de studerende til at give en fascistisk hilsen, der af andre studerende blev betegnet som ”Hitler-style” (tomgrossmedia). Desuden var de heilende palæstinensere omgivet af sorte islamiske flag og bannere med billeder af selvmordsterrorister, som blev lovprist som martyrer.

 

Det var mellemøstekspert og tidligere journalist London Sunday Telegraph og New York Daily News, Tom Gross, der afslørede historien på sin blog www.tomgrossmedia.com.

 

Dette foregik altså på et universitet, der ellers har nydt anseelse blandt og modtager støtte fra vestlige demokratier. Universitetet har forbindelser til Hamas og har blandt andet samarbejdet med det amerikanske Brandeis Universitet og Bard College (israelnationalnews.com / tomgrossmedia).

 

Billederne stammer fra Tom Gross’ blog, og det er ifølge Gross bekræftet, at nogle af personerne på billedet er universitetsstuderende.

 

 

 

(Palæstinensk ceremoni på det vestligtstøtte Al-Quds Universitet. 6 nov. 2013.)

 

Ikke første gang

Ifølge flere kilder er det ikke første gang at sådanne demonstrationer finder sted på Al-Quds universitetet, skriver både Tom Gross og  Israel National News.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

MEMRI (Mellemøstens Medie Forsknings Institut) har for ganske nylig offentliggjort en video, der viser klip fra demonstrationen den 5. november i år, samt billeder fra en tidligere begivenhed den 10. maj i år (Israel National News). På videoen ser man demonstrationen og hører de hujende tilskuere.

 

Al-Quds universitetet har afvist at sådanne demonstrationer skulle være regelmæssige, og i stedet henvist til, at det var en engangsforeteelse og ”totalt uacceptabelt”. (tomgrossmedia)

 

Men ifølge Tom Gross har både ungdomsafdelinger fra Hamas og PFLP (Folkefronten til Palæstinas Befrielse) afholdt lignede militær-agtige demonstrationer på universitet i dette efterår (israelnationalnews.com). Her skulle man have hyldet selvmordsbombere (tomgrossmedia).

 

Amerikansk universitet siger endelig fra

Men det er ikke på et hvilket som helst palæstinensisk universitet, at sådanne demonstrationer er foregået. Al-Quds er ikke bare anerkendt af Vesten, det får også økonomisk støtte fra blandt andre EU, der har givet 2.4 millioner Euro. (http://www.undp.org/content/rbas/en/home/presscenter/pressreleases/2013/07/02/european-union-and-undp-sign-a-2-4-million-agreement-with-al-quds-university-to-preserve-palestinian-cultural-heritage/)

 

Men her har der så vidt vides ikke været protester eller reaktioner.

 

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

I første omgang var der heller ikke reaktioner fra det amerikanske ‘venskabsuniversitetet’ Brandeis Universitet på de chokerende billeder. Men det medførte kritik fra de studerende, der følte sig krænkede. Efter en korrespondance mellem universiteterne afbrød Brandeis samarbejdet med henvisning til at Al-Quds var intolerante (israelnationalnews.com / Brandeis).

 

Del af et større billede

Hændelserne er en del af et større billede. Selvom der stadig pågår fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina, så ser hverdagen for israelerne anderledes ud, og de tvivler på oprigtigheden af de palæstinensiske myndigheders engagement til en fredsaftale, skriver israelnationalnews.com.

 

Avisen beretter om flere episoder med vajende Nazi-flag nær en jødisk motorvej. I oktober offentliggjorde et ungdomsmagasin med forbindelse til de palæstinensiske myndigheder en liste med berømte og kloge citater – det var citater af Hitler (israelnationalnews.com)

 

(Graf fra  Global Humanitarian Assistance Report 2011)

 

 

Danmark støtter Palæstina

Afsløringen af hændelserne på Al-Quds Universitetet kommer samtidig med, at Altinget.dk i sidste uge skrev, at Danmark under den nuværende regering har fordoblet støtten til Palæstina (Altinget).

Læs også
USA støtter Israel mod EU

 

Socialdemokraternes udviklingsordfører, Mette Gjerskov, udtaler til Altinget.dk, at ”Vi vil støtte palæstinenserne med at opbygge et velfungerende demokrati, så de på sigt kan få deres egen stat.” og fortsætter “Det er et udtryk for, at vi synes, den her sag er meget vigtig. Og så har vi en udenrigsminister (Villy Søvndal, red.), der personligt er meget engageret i sagen.”

 

Ifølge Mission of Palestine (et samarbejde mellem Danmark og den PLO, den Palæstinensiske Befrielsesorganisation) indgår en række danske organisationer i samabejder med Palæstina. Af oversigten fremgår det, at danske KVINFO har indgået et partnerskab med et kønsforskningscenter netop på Al-Quds universitetet. Partnerskabet skal udvikle en database med fokus på højtuddannede kvinder i Palæstina (WoMen Dialogue).  KVINFO har ikke taget afstand for hændelserne på Al-Quds universitetet.

 

Den danske regering har ofte talt om vigtigheden i at støtte de “moderate kræfter i Palæstina”. Dette var også grunden til at regeringen tidligere i år besluttede at give diplomatisk status til den palæstinensiske repræsentation i Danmark.

 

På trods af utallige mængder dokumentation for, at Det Palæstinensiske Selvstyre med Mahmud Abbas i spidsen systematisk lovpriser terror og selvmordsbombere samt promoverer jødehad i statskontrolleret palæstinensisk TV, har det ikke givet anledning til dansk kritik overfor selvstyrets ledelse.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…