Grundskylden skal fastfryses nu

I den forgangne weekend var jeg til Det Konservative Folkepartis landsråd i København. Stemningen var positiv, og jeg oplevede en god kampgejst ude blandt vores lokale græsrødder og kandidater, der meget snart har et utroligt vigtigt valg foran sig.

 

Der var dog selvfølgelig også nogen, der oplevede forskellige problemer ude lokalt, som vi – set fra Christiansborg – bør tage meget alvorligt. Et af de emner, der går igen blandt både vores aktive medlemmer, men også i befolkningen generelt, er problemerne med den stigende grundskyld.

 

Det er nemlig et problem, der mærkes godt og grundigt rundt om i kommunerne, men vi kan sagtens fra Christiansborg hjælpe både de borgerlige politikere – og de berørte boligejere – og det tager vi konservative nu initiativ til.

 

Kæmpemæssigt problem

Grundskylden vil stige med over seks procent for langt de fleste husejere næste år, og det er en stigning, der gentager sig de kommende år. Det er typisk i områder, hvor børnefamiliernes disponible indkomst i forvejen er lav, fordi de sidder med store lån og har en høj gæld for blot at kunne have et helt almindeligt hus, og hovedstadsområdet er særligt hårdt ramt.

 

I København vil grundskylden eksempelvis stige med 12.000 kroner om fem år, og på Frederiksberg er skattestigningen på hele 55.000 kroner om året om 12 år.

 

Det betyder, at boligpriserne vil falde, og den økonomiske vækst vil falde, fordi man ikke tør bruge penge, og fordi man ikke kan sælge sit hus. Det koster arbejdspladser i mange brancher, det skader familierne, det skaber utryghed, og det mindsker mobiliteten på arbejdsmarkedet.

 

Derfor skal vi have det stoppet nu!

 

Fastfrysning nu

Grundskylden er en stor og stigende belastning for mange boligejere, og den risikerer at rive tæppet væk under mange husejere i og omkring de store byer. Derfor er der behov for ro på området, så boligejere ikke tvinges til at gå fra hus og hjem eller bliver stavnsbundet til deres bolig, fordi den falder i værdi på grund af øgede skatter.

 

Vi vil derfor fastfryse grundskylden til kun at stige med inflationen. Dermed risikerer familierne ikke ubehagelige overraskelser i deres privatøkonomi. Regeringen regner allerede med indtægter fra en stigende grundskyld, så selvom skatten justeres med inflationen, vil statskassen stadig få færre indtægter end planlagt.

 

Læs også
Grundskyld som hovedkrav til finanslovsforhandlingerne

Hvis vi fastfryser i kroner og ører, vil der komme til at mangle i omegnen af et par milliarder i 2020 som følge af inflationen. Men hvis vi pris- og lønregulerer, så vil kommunerne jo ikke komme til at mangle penge, da der jo bare er tale om en indtægtsstigning, vi annullerer.

 

Nu går jagten ind på at finde et flertal for vores forslag. Ønsk os held og lykke, boligejere.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…