Frankrig: Kritikken af udlændingepolitikken breder sig

Igennem de senest uger har DEN KORTE AVIS berettet om de store problemer med integration og kriminalitet Frankrig har og den enorme fremgang, det har medført for det indvandrerkritiske parti, Front National.

 

Front National sensationelle fremgang

Fremgangen er sket både på alle nivauer: Det lokale kommunale plan, hvor Fron National for eksempel fik over 52 procent i kantonen Brignoles. I meningsmålingerne til EU-parlamentet. Og i de nationale målinger, hvor for eksempel Front Nationals leder Marine le Pen fik 46 procent som den politiker i oppositionen, der gav den socialistiske regering det stærkeste modspil.

 

Det er en fremgang, som betragtes som nærmest sensationel i Frankrig. Den fylder meget i den politiske debat.

 

For at forstå hvordan, og i sær hvor hurtigt, udviklingen går i Frankrig, så er de første afsnit ment som baggrundsviden for DEN KORTE AVIS’ danske læsere.

 

Den populære indenrigsminister Manuel Valls

I den socialistiske regering er det kun indenrigsministeren Manuel Valls, der har påpeget problemerne med indvandringen af især arabere fra Nordafrika og de mange Romaer fra Rumænien og Bulgarien. Det har givet ham en enorm popularitet.

 

Den øvrige regering derimod har forsvaret indvandringen.

 

Nogle ministre og repræsentanter for det yderligtgående støtteparti (Jean-Luc Mélenchon, Le Parti de Gauche) har fordømt Manuel Valls indvandringskritik.

 

Indenrigsministeren i Frankrig har ansvaret for politiet. Det giver han udtalelser en særlig vægt. Manuel Valls sidder så at sige i første parket med problemerne helt inde på livet.

 

Men justitsministeren (Christiane Taubira), som iøvrigt har indvandrerbaggrund, modarbejder ham og den bekæmpelse af kriminalitet, han står for. Det sker blandt andet ved at forkorte straffe, annullere byggerier af fængsler med mere.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

De to ministre har da også skændtes offentligt.

 

Vælgerne er i oprør

Men vælgerne protestere stadig stærkere over præsident Francois Hollande og den yderste venstrefløjs udlændingepolitik.

 

De er i oprør over de problemer som bliver skabt af indvandringen fra især arabiske og nordafrikanske lande med overvejende muslimsk baggrund samt romaer fra Rumænien og Bulgarien.

 

Lige nu er der en sag i Marseille, Frankrigs næststørste by, der er hårdt ramt af kriminalitet og problemer med parallelsamfund.

 

Sagen drejer sig om den 18-årige Louise-Marie Suisse, der er anklaget for at angribe en betjent, der bad hende vise identitetspapirer, da hun gik på gade iført niqab. I Frankrig er det forbudt at bære niqab eller på anden vis have sit ansigt dækket i det offentlige rum. Det var denne lov to betjente ville håndhæve, da Suisse slog dem.

 

Det store borgerlige parti, UMP, skærper politikken

Læs også
”De kalder os hvide svin”

Det har nu fået det store borgerlige parti, UMP, til at kræve en debat om indvandringspolitikken.

 

Denne åbning over for Front National begyndte allerede under den tidligere præsident Nicolas Sarkozy, som under præsidentvalgkampen meddelte, at han ikke ville dæmonisere Front National.

 

Det samme gjorde Jean-Francois Cope, da han blev valgt som ny formand for UMP.

 

Og nu går Jean-Francois skridtet videre og siger: ”Frankrig er for socialt attraktivt for indvandrere”

 

Den stærkt voksende tilslutning til Front National her kun et par måneder før kommunalvalget har fået Fean-Francois Cope til at genoptage debatten om indvandringspolitikken.

 

Partiet vil nedsætte en arbejdsgruppe om indvandringsspørgsmålet. I Nationalforsamlingen og i Senatet, vil hver gruppe gøre det samme. Sigtelinjen at opnå en aftale “for en ny indvandringspolitik.”

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

Den lempelige ret til at få fransk statsborgerskab, indfødsretten, skal have et gennemsyn. Det handler for eksempel om børn født i Frankrig af udenlandske forældre.

 

Cope siger desuden, at der er “behovet for et grundigt eftersyn” af Schengen-området, det vil sige af de åbne grænser og den manglende grænsekontrol.

 

Han taler også om “reduktion af den sociale tiltrækningskraft” i Frankrig. Det betyder, at den statsbetalt sygesikring kan blive fjernet, undtagen i nødstilfælde. Nye regler for adgang til universel sygeforsikring kan blive skærpet betydeligt.

 

Allerede i 2011, da man lavede den seneste aftale om indvandringspolitikken, foreslog UMP en række stramninger: Øget samordning af Schengenområdet og visumpolitik. En styrkelse af solidariteten og gensidig udvikling (som det hedder), især i De arabiske lande i Sahara. Samt en hurtigere behandling af asylansøgninger.

 

DEN KORTE AVIS har ofte beskrevet den franske indenrigsministers styrke i fransk politik. For dem, der kan fransk, er der her en sjov video, hvor man til sidst kan høre indenrigsminister Manuel Valls ”sætte premierminister Jean-Marc Ayrault på plads”

 

http://actu.orange.fr/revue/actualite-politique/politicozap-ayrault-et-valls-chacun-a-sa-place-23-10-2633620/

 

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

Se også Ecco-reklamen, som er medsponsor af indslaget.

 

Jørgen Nielsen, Frankrig

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…