Franskmændene bakker op bag en stram udlændingepolitik – venstrefløjen siger fra

Venstrefløjen i Frankrig går nu i kødet på den socialistiske regering. Det er udlændingepolitikken i helhed og integrationsminister Manuel Valls, som de venstreorienterede langer ud efter.

 

Jean-Luc Mélenchon, co-formand for det stærkt venstreorienterede Parti de gauche (PG) siger i et interview med Le Journal du Dimanche, at Marine Le Pen (Præsidenten for det indvandringskritiske parti Front National (FN)) har “forurenet” indenrigsminister Manuel Valls Han påstår, at Manuel Valls er på jagt efter Front Nationales stemmer, der hvor de har folkelig opbakning.

 

“Ms Le Pen er på nippet til at vinde og gennemføre det, hun har satset på. Ikke alene har hun tiltrukket det meste af højrefløjen, men hun har også forurenet Manuel Valls” siger den tidligere præsidentkandidat for venstrefløjen.

 

Manuel Valls er Frankrigs nye stærke mand

Det er ifølge Mélenchon et særligt stort problem, fordi Manuel Valls har fået stor indflydelse og magt i Frankrig:

 

“Det er ham, der lægger den politiske tone i regeringen som helhed.”

 

Manuel Valls har lagt en skarpere tone og sat handling bag ordene, når det drejer sig om kravet om det islamiske tørklæde. Det handler om to ting: Muslimske kvinder må ikke bære islamisk hovedbeklædning i skoler og andre offentlige institutioner. Og islamisk slør, hvor ansigt er dækket til er ikke tilladt i det offentlige rum. Det har fået venstrefløjen til at fare i harnisk:

 

“Se hvordan han har forurenet sommerens tørklædeproblem. Muslimer i vores land, er stigmatiseret uudholdeligt. Han besluttede på kynisk måde at bruge dette usunde forhold til at markere sin karakter: hård og voldelig, i sin jagt på Fru Le Pens områder, “tilføjerMélenchon.

 

Vælgerne bakker Valls op

Men vælgerne ser anderledes på Manuel Valls. En meningsmåling (FIUF-undersøgelse (Analyseinstitut) i Journal du Dimanche) viser således, at et stort flertal (61%) af de franske vælgere er tilfreds med Manuel Valls arbejde som minister. Hanvar den mest populære foran regeringens andre medlemmer.

 

Undersøgelsen af ni ministre placerer Le ministre des Affaires étrangères (Udenrigsminister) Laurent Fabius ind på andenpladsen med 50% tilfredse. Christiane Taubira (Justits / retfærdighed) og Vincent Peillon (uddannelse), er i bunden med kun 39% tilfredse.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Hollande er den største støtte af Front National”

Mélenchon bebrejder også Frankrigs overhovedet præsident Francois Hollande og siger, at “den største støtte af Front National, er François Hollande på grund af den demoralisering og demobilisering, han er skyld i breder sig.”

 

Der er også andre fra venstrefløjen som er på nakken af den socialistiske regering som for eksempel François Delapierre, landssekretær for Parti de Gauche, der har kaldt Manuel Valls for “det er det ekstreme højres socialistiske bevægelse.”

 

Socialistpartiet svarer igen

Det regerende socialistparti (PS) har selvfølgelig reageret på dette interview, og forsikrer at Mélenchon ikke er en fjende på venstrefløjen. At hans udtalelser skal ses som kontante politiske markeringer, der skal hjælpe ham til at blive hørt i debatten – lyder det skarpt fra socialistpartiet.

 

Den interne debat på venstrefløjen er altså mere og mere præget at hårde markeringer, der er reaktioner på regeringens dårlige meningsmålinger.

 

Medens venstrefløjens politikere stadigvæk har svært ved at erkende problemerne med den store muslimske indvandring fra Nordafrika (Maghreb), så har befolkningen fået øjnene op for problemet.

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

Frankrigs store problemer med indvandringen

en vigtig del af forklaringen på regeringens dårlige meningsmålinger og den hårde tone på venstrefløjen er de store problemer med indvandrere til Frankrig fra Nordafrika, som Den Korte Avis flere gange har beskrevet. Ikke kun i de store byer; men også mindre byer, hvor indvandrere med muslimsk baggrund kræver, at islam love (Sharia) overholdes.

 

I Marseille, Frankrigs næststørste by, er problemerne nu så store, at bystyret har bedt om, at HELE byen og ikke kun enkelte boligområder bliver erklæret ”Zone de Sécurité Prioritaire” (ZSP).

 

Front National, det indvandrerkritiske parti i Frankrig, har haft stor fremgang især i de områder af Frankrig, hvor dele af den muslimske indvandring har givet problemer.

 

Medens Front National allerede har haft succes i mange provencalske kommuner i 90’erne, så er det denne gang i Marseille, at partiets vinder stærkt frem.

 

I juli viste en meningsmåling fra FIUF (analyseinstitut), at 25% af stemmerne i første valgrunde ville gå til repræsentanten fra ”Bleu Marine” (Synonym for Front National), mens det i maj var 18%. Front Nationale kan derfor blive tungen på vægtskålen og måske endda vinde nogle lokale valg i området.

 

Det hører med, at Front National under den nye leder Marine Le Pen (datteren af stifteren Jean-Marie Le Pen), er blevet mindre rabiat. Lederen af det store borgerlige parti « Union pour un Mouvement Populaire » (UMP), Jean-François Copé har da også, som den tidligere præsident Nicolas Sarkozy undladt at dæmonisere Front National.

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

 

Jørgen Nielsen er bosat i Frankrig

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…