Fra lægevagt til “sygeplejevagt”

Foto: Colourbox

Vi har i dag et godt og relativt billigt lægevagtsystem. Ringer man til lægevagten, får man en erfaren læge i røret.

 

Et flertal i Region Hovedstaden har imidlertid besluttet, at lægevagten skal nedlægges fra årsskiftet. Fra den 1. januar 2014 skal borgerne ringe til Akuttelefon 1813, og her får de en sygeplejerske i røret, ikke en læge.

 

Konservative stemte imod denne serviceforringelse, for vi vægter patientsikkerhed højt.

 

Lægen skal stille diagnoser

 

Sygeplejersker har gode kompetencer, og de kan absolut bruges til mere i sundhedsvæsenet, end de bliver i dag. Men sygeplejersker er uddannet til at pleje, til at rådgive og ikke til at stille diagnoser. Det er læger derimod. Og det kan være vanskeligt at stille den rette diagnose over en telefon. Derfor mener jeg, at det er sikrest at beholde den nuværende lægevagt.

 

Flere undersøgelser fra udlandet viser endvidere, at sygeplejersker ikke er så skarpe i deres visitation som læger. Dette kan komme til at betyde, at der bliver flere unødvendige indlæggelser, hvilket vil presse f.eks. børneafdelinger og tage fokus fra de patienter, som har det største behov.

 

Ingen af de andre 

 

Der er fem regioner i Danmark. Ingen andre af de fire regioner har fjernet muligheden for direkte lægekontakt per telefon. Men det gør Vibeke Storm Rasmussen (S) i Region Hovedstaden. Det er ikke klogt.

 

Jeg håber, at Konservative vil blive styrket ved valget den 19. november, så vi kan rulle den forkerte beslutning tilbage.

 

Karsten Skawbo-Jensen er kadidat til kommunevalget og regionsvalget for de konservative  

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…