For dyrt at være boligejer

Boligejere i København rammes hvert år af skattestigninger, andre københavnere ikke udsættes for. Særligt grundskylden, der betales af grundværdier, er en stor synder i forhold til denne skævhed.

 

Det er da sikkert også rart for den ræverøde Borgerrepræsentation sådan at fylde kommunekassen på boligejernes bekostning. Som bekendt iværksætter Borgerrepræsentationen adskillige projekter, der nærmest har karakter af private hobbyprojekter men koster københavnerne kassen.

 

I flæng kan nævnes interaktive bycykler, lysende bænke, missoirer, kajakrutschebane, regulering af forældres adfærd og kunstig regnskov på Østerbro.

 

Beskattes af fiktiv værdistigning

Siden 2010 er kvadratmeterprisen på en bolig i fri handel i København steget ca. 5,5 procent. I samme periode er de offentlige grundvurderinger steget ca. 18%. Det er som bekendt desværre den offentlige vurdering man beskattes af og ikke den reelle pris man har udsigt til, om man står og skal sælge sin ejendom. Det betyder reelt, at grundejere beskattes af en værdistigning, der ikke har fundet sted og de formentlig aldrig får glæde af.

 

Det er desuden iøjnefaldende, at Københavns Kommune opkræver den maksimalt mulige sats, nemlig 34 promille. I landets øvrige større byer, Aarhus, Aalborg og Odense slipper man væsentligt billigere. Desuden betaler man i kun 2 af de 29 kommuner i Region Hovedstaden den maksimale sats på 34 promille. Udover København, er det den lille Halsnæs Kommune.

 

Stop udbytningen af boligejerne

Der er ingen rimelig eller forsvarlig grund til, at Borgerrepræsentationen malker boligejerne i København på den måde. Derfor mener jeg, at Borgerrepræsentationen må og skal sikre, at boligejerne ikke rammes af voldsomme skattestigninger år ud og år ind. Boligejerne har krav på tryghed, mange af dem sidder i forvejen i en rigeligt presset privatøkonomisk situation. Som bekendt er landet stadig ikke ude af den økonomiske krise og der er ikke udsigt til, at regeringen de kommende år bliver bedre til krisehåndtering.

 

Reducer grundskyldspromillen

Den sikring kan skabes ganske enkelt ved, at man løbende reducerer grundskyldspromillen således, at både boligejere og kommunekasse holdes skadesløse på 2013-niveau. Det vil nemlig betyde, at boligejerne i kroner og ører over de kommende år, betaler det samme beløb i grundskyld som året før. Den sikkerhed mener jeg, at ansvarlige politikere bør yde boligejerne, i stedet for at udbytte dem til fordel for projektmageri. Boligejere er ligeså gode københavnere som alle andre københavnere.

 

Der er ingen grund til at straffe dem for at sidde i egen bolig!

 

Sabeena Sareen er kandidat til kommunalvalget for Liberal Alliance i København. Læs mere om hende på facebook herhttps://www.youtube.com/watch?v=jz_Egfd7lpA

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…