Feministernes pjat stjæler opmærksomhed fra de ægte problemer

Foto: Colourbox

Debatten om såkaldt ”hverdagssexisme” har efterhånden fyldt medierne i månedsvis. Både i aviserne og på tv har højtuddannede feminister hidset sig op over mænd, der pifter efter kvinder på gaden, og mænd der giver kvinder et klap bagi.

 

Bevares. Jeg synes da også, at sådan noget kan være irriterende. Men at gøre det til et stort samfundsproblem, der skal diskuteres til bevidstløshed? Nej tak.

 

Tager fokus fra de rigtige problemer

Feministerne spilder simpelthen tiden med den slags pjat, alt imens de kvinder og mænd, der har rigtige problemer, bliver ladt i stikken.

 

Hate crimes begået mod homoseksuelle, social kontrol med frygtelige konsekvenser i indvandrermiljøer og lavtuddannedes markante overrepræsentation i voldtægtsstatistikkerne – se, her er der tale om mennesker, der fortjener opmærksomhed og hjælp.

 

Senest var det den homoseksuelle reality-stjerne, Gustav, som blev udsat for grov vold i forbindelse med en bytur i København. Gerningsmanden smadrede en flaske i hovedet på Gustav, mens han råbte ”bøsserøv”.

 

Eksemplet er desværre ikke enkeltstående.

 

Fordomsfri debat

For at kunne gøre noget ved disse rigtige problemer er vi først og fremmest nødt til at diskutere dem åbent og fordomsfrit. Ingen har gavn af at pakke problemerne ind i politisk korrekthed – og da slet ikke ofrene. Nej, vi må forholde os til realiteterne: Ikke alle er (statistisk set) lige udsatte, og ikke alle grupper er (statistisk set) lige repræsenteret blandt voldsudøverne.

 

Men fordomsfrihed er ikke feministernes stærkeste side.

 

Faktisk interesserer de sig tilsyneladende overhovedet ikke for problemer, der ikke har noget med dem selv at gøre.

 

Læs også
Imam skabte bestyrtelse, da han forklarede skoleelever, at ”grise er homoseksuelle”

Undertrykte indvandrerkvinder, voldtægt blandt socialt udsatte, vold mod homoseksuelle og de mange mænd på herbergerne – det har ikke noget med mig at gøre, tænker feministen, det gider jeg ikke at beskæftige mig med. Men kvoter for bestyrelsesposter, tvungen barsel til mænd, amning på cafeer og bøvede mænd – dét handler om mig! Så lad os diskutere dét og lade alt det andet ligge.

 

Jeg synes, det er fattigt. Og spild af tid.

 

Merete Riisager er ligestillingsordfører for Liberal Alliance

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…