En embedsmand tager bladet fra munden i forhold til udlændingepolitikken

Bent Wigotski

I Danmark har der været ført en mere åben debat om udlændingepolitikken end i næsten alle andre lande. Alligevel er der mange forhold, som aldrig er kommet til offentlighedens kundskab.

 

Den Korte Avis tager i dag hul på en række artikler, der ser kritisk på hele det udlændingepolitiske system set indefra. Skrevet af en embedsmand, der gennem årene har deltaget i forvaltningen af udlændingepolitikken på centrale poster.

 

Det drejer sig om Bent Wigotski, der gennem 32 år har arbejdet i udenrigstjenesten.

 

Wigotski tager nu bladet fra munden og givet et indblik i problemer med udlændingepolitikken, som ingen embedsmand før ham har haft modet og viljen til at træde frem med.

 

Over de kommende uger vil han berette om sine erfaringer med de forskellige aspekter af udlændingepolitikken. Erfaringer, som ville have skabt stort røre, hvis de var kommet frem i offentligheden, mens sagerne stod på.

 

Vi bringer den første af artiklerne i dagens avis.

 

Så længe Wigotski var aktiv i karrieren, kunne han ikke tage en offentlig debat om disse emner. Nu er han på pension, hvilket gør det muligt for ham at øse af sine erfaringer – men med fuld overholdelse af tavshedspligten i forhold til konkrete sager.

 

Dermed får læserne usminkede beretninger fra det virkelige liv, blottede for den politiske korrekthed, der ellers præger mange embedsmænd.

 

Selv om disse beretninger vedrører fortiden, er de stadig brandaktuelle. For det første, fordi en række af problemerne stadig eksisterer. For det andet, fordi vi fortsat lever med konsekvenserne af udlændingepolitikkens fejltagelser i form af alvorlige integrationsproblemer.

 

Vi håber og tror, at læserne kan have stor gavn af artiklerne. Og man er velkommen til at bruge dem som anledning til en debat i avisen eller på vores facebook-profil.

 

Læs også
Flygtningenævnet vil ikke sende asylansøgere retur til Ungarn

God læselyst.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…