Nu kan du nemt få din egen drone

Der er sket rigtig meget indenfor droneteknologien de seneste par år. Droner er nu ikke længere blot et avanceret våben for militæret, men også et spændende lejetøj for drenge i alle aldre og et højteknologisk værktøj for professionelle.

 

Luftfartøj

UAV (Unmanned Aearial Vehickle) eller UAS (Unmanned Aircraft System) er den fine betegnelse for dronefly, altså et luftfartøj uden bemandet pilot, der fjernstyres eller flyver programmerede ruter.

 

Film fra luften

Droner i dagligdagen minder meget om små fjernstyrede helikoptere med enten 4, 6 eller 8 motorer. De fleste droner fås med et monteret HD kamera, der giver mulighed for at tage billeder og videoer fra luften. Her ses et eksempel på en video optaget med en drone:

 

 

Nemmere tilgængeligt for private

Siden de første små kommercielle droner blev lanceret i 2010, har der været en eksplosivt stigende interesse for de flyvende robotter hos private. Og det skyldes blandt andet, at teknologien er blevet bedre, billigere og mere enkel at bruge.

 

 

Autopilot

Dronerne er blevet meget avancerede, hvor de nyeste er udstyret med et integreret autopilotsystem styret af GPS-satellitter og intelligent orienteringskontrol, hvor dronen kan lande sig selv, hvis den kommer udenfor rækkevidde.

 

Priser fra 500.-

I takt med at teknologien er blevet bedre, er priserne samtidig nået et niveau, hvor private også kan være med. Prisniveauet for en funktionel drone, der er flyveklar i pakken, spænder mellem 500-5000 kroner alt afhængig af kvalitet.

Læs også
Høje offentlige udgifter kan spænde ben for den private sektor

 

 

Lidt som modelfly

Dronerne minder meget om modelfly, men er langt mere enkle at styre. Det er normalt, at der findes smartphone-applikationer til de forskellige droner, der gør det muligt at styre dem via smartphones eller tabletter.

 

Problem?

Droners udbredelse hos private vækker dog ikke begejstring hos alle. Regeringen ser det som et problem, da de kan skabe usikkerhed i flyverummet for almindelige fly, udsætte almindelige mennesker for fare i tilfælde af, at dronerne styrter ned, samt krænke privatlivets fred, hvis folk filmer hinanden uden tilladelse.

 

 

Droner forsvinder ikke

Læs også
Nyt topsikret luksusfængsel i milliardklassen står klar på Falster -nu har man opdaget et stort hul i sikkerheden

Men om myndighederne ser problemer i dronerne eller ej, kan vi være sikre på, at de små, luftbårne maskiner kommer til at påvirke mange felter i fremtiden – fra ekstremsport over marketing til filmoptagelser og naturobservationer. Dronerne er kommet for at blive.

 

droner.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…