Det er ikke sådan en moské, muslimer i Danmark har brug for

En stormoské med en TV-station, er det, jeg kalder modernisering, men med hvilket formål?

 

Den ny stormoské i København har meddelt, at den vil samarbejde med tv-stationen Al-Aqsa TV. Stationen er kontrolleret af Hamas, som er på både EU’s og USA’s  terrorliste.

 

Det har skabt stor offentlig opmærksomhed og kritik, som tilsyneladende har givet Dansk Islamisk Råd, der står bag moskeen, kolde fødder. Man hævder nu, at der ikke er planer om et samarbejde med Al-Aqsa.

 

Men det må kaldes et rent taktisk tilbagetog. For i første omgang forsvarede formanden for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Al Maimouni, samarbejdet. Han så ikke noget galt i det, hvis det bare var i tråd med rådets synspunkter. (Politiken)

 

Skal undersøges til bunds

Bøn kan udføres alle steder. At der er bygget en stormoské, som har et budget på 150 millioner kroner og er finansieret af Qatar, er ikke i sig selv et problem. hvis Qatar altså ikke forlanger noget til gengæld.,

 

Men mon Qatar vil finansiere et muslimsk hospital eller plejehjem til 150millioner? Det kunne give nogle fantastiske muligheder så vi ikke går i frikadelle-krig!

 

Det er meget positivt at moskeen også skal fungere som kulturhus, dagcenter for ældre og legeland for de yngste – jeg ville nu bare ønske, at de ville benytte de samme tilbud som danskerne, og dermed forbedre integrationen. I stedet for at bure sig inde i egne rækker.

 

Men når denne moske også skal bruges til at huse en kontroversiel tv-station, skal det klart undersøges til bunds. Mener jeg

 

Propaganda for jihad

Der er stor forskel på at være racist/fremmedhader og være en ægte bekymret, vidende og nysgerrig person. Det er meget bekymrende og naivt at tro at islamisterne går ind for religionsfrihed med en stormoské og en TV-station.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Jeg mener personligt at selve moskeen ikke er problemet, men snarere den måde imamerne tolker hverdagen på, så man risikerer, at de messer deres budskab ud til en flok uvidende, overtroiske gudsfrygtige folk og opfordrer dem til jihad i Allahs navn.

 

Det vil ikke undre mig, hvis der bliver udsendt nogle af de budskaber på Al-Aqsa TV. Måske mere “æresdrab, kvindeundertrykkelse og æresvold” der er jo tilladt!!

 

Dansk demokrati vs sharialov

 

I Danmark har vi et demokrati, som er baseret på viden og humanistiske ideer. Vi har en grundlov, der sikrer vores demokrati, og som indebærer, at man må tro, hvad man vil.

 

Men hvis der opfordres til vold og krig, så skal der sættes en stopper for det, så ”sharialov” ikke kommer til magten og gør det helt normalt, at kvinder skal bære  ”niqab”.

 

Det er jo blevet hævdet, at i det senmoderne samfund er det unormale blevet det normale. Jeg synes, at grænserne hele tiden bliver flyttet mellem normalitet og afvigelse med hensyn til indvandrere/ nydanskeres kulturer og traditioner.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Liberal og moderne

Men hvor ender grænserne mon? Det er en kunst at kunne modernisere sig og placere sig et sted midt imellem, men det kræver at man er fleksibel, har stor viden og ikke mindst er meget liberale og moderne. Men er man det, når man er så snæversynet og kun ser ”sharialov”

 

Jeg synes efterhånden, at religion er ved at blive til et problem eller handicap, som er komplekst og vanskeligt at håndtere.

 

Men jeg ser dog heldigvis, at ethvert handicap har både udfordringer og løsningsmuligheder, så mon ikke der kommer løsninger, så vi alle kan omgås i fred?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…