Derfor nedlægger vi veto: Regeringens forslag til brændeafgift er administrativt helvede

Du skal betale en afgift, hvis det træ du samler i skoven er samlet sammen i en bunke. Hvis det ikke er samlet sammen i en bunke, så skal du ikke betale afgift! Ved første øjekast skulle man tro, at der var tale om en dårlig vittighed eller et levn fra Sovjet. Desværre ikke. Det er en del af det forslag til forsyningssikkerhedsafgift, som regeringen netop har foreslået.

 

Det samme er et forslag om, at man skal betale afgift, hvis man køber halm eller træpiller til at strø ved f.eks. sin hest. Eller hvis man køber rafter til at lave et raftehegn. Hvorfor? Fordi begge ting potentielt kan brænde. Og den eneste måde hvorpå man kan få en undtagelse er, hvis man tager et billede af sin hest eller sit raftehegn og sender det ind til skattevæsenet. Men kun, hvis afgifter er over 5000 kr., for ellers vil det være for dyrt at administrere!

 

Administrativt ragnarok

Dette kan Det Konservative Folkeparti ikke støtte. Udover at det vil blive et administrativt ragnarok, så vil det få grænsehandlen til at eksplodere, skade ganske almindelige danskere som i ny og næ tænder op i pejsen, eller som har behov for at reparere et hegn. Ting som staten ikke skal blande sig i, og som der under ingen omstædigheder skal betales afgift af.

 

Det Konservative Folkeparti er en del af energiaftalen fra sidste år. Her blev der bl.a. besluttet, at der skal være en forsyningssikkerhedsafgift på rumopvarmning. En afgift som skal være med til at finansiere den grønne omstilling som gør, at vi på sigt blive mindre afhængig af fossilt brændstof som f.eks. olie og gas fra mellemøsten.

 

Nu har regeringen så fremlagt sit forslag til, hvordan forsyningssikkerhedsafgiften skal udformes. Vi har gentagne gange sagt til regeringen, at vi ikke kan acceptere det der ligger, og at de må tilbage og tænke sig om. Indtil videre har de ikke villet lytte. Derfor siger vi nu helt tydeligt, at hvis de ikke kommer til fornuft, så nedlægger vi veto.

 

Et af de argumenter vi har mødt undervejs er, at man ikke kan udforme reglerne anderledes af hensyn til EU. Hertil er vores svar ganske enkelt, at så må vi tage en sag ved domstolen. EU skal ikke blande sig i, om man må samle brænde i de danske skove. Der er andre og større problemer at beskæftige sig med.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…