Bødskov smider thailandsk mor og datter ud, mens Frank Jensen lader rumænske hjemløse blive

Der er gode, og der er dårlige indvandrere.

 

Jeg synes, der er en meget vigtig debat, vi mangler at tage i Danmark, og den vil jeg gerne forsøge at få sparket lidt i gang. Nogle frelste typer vil sikkert blive forargede, men så ved jeg i det mindste, at jeg rører noget i folk.

 

Det kan være, debatten ikke er her, fordi vi alle er blevet lullet i søvn af De Radikales politiske korrekthed. Det er den politiske korrekthed, der gør, at vi i dag skærer alle udlændinge over én kam – både de energiske, der kommer her for at arbejde, og de knap så arbejdsivrige, der kommer hertil for at nyde godt af vores for høje sociale ydelser.

 

En nødvendig debat

Og nej, vi skal ikke til at dele indvandrere op i gode og dårlige mennesker.

 

Men vi bliver nødt til at tage en debat om, hvorvidt der alligevel ikke findes gode og dårlige udlændinge – altså nogen, der kan bidrage, og nogen, der ikke kan – for kun på den måde kan vi hjælpe dem, der skal hjælpes, og nyde godt af dem, der kommer for at knokle.

 

Det har i hvert fald sat tankerne i gang hos mig, at vi i den seneste uges tid både har hørt om velfungerende udlændinge, der er blevet smidt ud af landet, fordi deres danske ægtefæller er døde – og samtidig har vi hørt om rumænske hjemløse i København, der vil tage deres familier herop, når Frank Jensen – som lovet i valgkampen – har givet dem gratis tag over hovedet.

 

Så vi bør i stedet blive bedre til at tage fat i det tabu, at der faktisk findes fremmede, der er enten gode eller dårlige for Danmark, for integrationen, for det danske arbejdsmarked og for den danske økonomi.

 

Mangel på arbejdskraft

Det handler ganske simpelt om to ting. Først og fremmest handler det om, at vi skal være bedre til at tage imod folk, der kommer hertil for at knokle og for at tjene penge og dermed gavner det danske arbejdsmarked.

 

Men derudover handler det også om, at vi skal blive bedre til at opbygge værn mod de mennesker, der for nemt nyder godt af vores for høje ydelser.

 

Læs også
Frank Jensen vil smide nye dieselbiler ud af København

Selvom det kan være svært at forestille sig i en tid som denne, hvor vi har høj arbejdsløshed, så vil demografien det os sådan, at vi i fremtiden kommer til at mangle arbejdskraft. Der bliver flere og flere ældre, der endda også bliver ældre og ældre, og der bliver færre og færre på arbejdsmarkedet til at betale den stigende regning.

 

Det ER altså et problem, og derfor bliver vi nødt til at være mere åbne over for udenlandsk arbejdskraft, for vores virksomheder kommer til at tørste efter det allerede kun 10-20 år ud i fremtiden.

 

Værn mod velfærdsturisme

Men på den anden side oplever vi et stigende pres på vores velfærdssamfund, og det hænger sammen med, at vi har det godt og er velhavende, at vi har høje ydelser, og at det er let at komme hertil. Det nytter bare ikke, at lille Danmark tager kampene alene, og det nytter ikke noget, at vi bare bliver sure på EU, når vi føler os truffede.

 

Ja, vi har nogle problemer med vores høje ydelser i forhold til udenlandske velfærdsturister, der kan komme hertil og straks få børnepenge til børn, der aldrig har sat deres fødder i Danmark, og det sætter vores A-kasser under økonomisk pres, når vi på få år ser en fordobling af udenlandske modtagere af dagpenge.

 

Derfor vil vi konservative have opsat et effektivt værn mod velfærdsturisme. Vi foreslog det allerede tidligere på året, men de fleste andre partier har været sløve til at komme efter det.

 

Langtidsholdbart samfund

Læs også
Københavns overborgmester Frank Jensen gør alt for at tørre bandeproblemerne af på politiet – han er bange for at blive væltet

Vi bliver nødt til, at få folk – selv De Radikale – til at acceptere, at man ikke kan skære alle udlændinge over én kam, og hvis vi vil beholde vores velfærdssamfund, nogenlunde som vi kender det, bliver vi også nødt til at træffe nogle hårde valg og arbejde for, at kassen bliver lukket i over for flere, end den er i dag.

 

Det handler absolut ikke om mangel på anstændighed eller medmenneskelighed, som man kan høre nogle venstreorienterede typer fare frem med. Det handler om, at vi skal indrette vores samfund, så det er så langtidsholdbart som muligt.

 

Jeg påstår ikke at have de vises sten eller en endelig løsning klar, men vi har som sagt behov for at få gang i og nuancere debatten, for det er sådan, vi kommer frem til løsninger. Men først og fremmest bliver vi nødt til at indse, at der er forskel på udlændinge – både for nutidens og for fremtidens skyld.

 

Brian Mikkelsen, MF, Gruppeformand Det Konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…