København bruger 100 mio kr på bycykler – jeg har helt andre ideer

I Københavns Kommune har de fået en idé. De vil bruge 100 mio. kr. over de næste 8 år på 1.200 nye “interaktive by cykler”, komplette med tablet-pc og GPS. Prisen per cykel er i en størrelsesorden, der kan få selv Tour de France cykler til at blegne i sammenligning.

 

Først og fremmest er det ikke en kommunal opgave at tilbyde cykeludlejning eller for den sags skyld skatte finansiere andre tilbud, der høre hjemme i turistbranchen. Det er fint om københavnerne og byens gæster cykler rundt og oplever vores by. Men det til bud findes jo allerede.

 

Svigter cykelhandlerne

Cykelhandlerne sælger fine cykler og hoteller udlejer eller udlåner allerede cykler til turister. Det er mao. ord en opgave, der allerede løses og som nogle mennesker faktisk lever af.

 

Københavns Kommune bør ikke overtage en opgave, der i dag løses af frivilligt af byens erhverv.

 

Vi skal også holde os for øje, at kommunens væsentligste opgave er at producere og levere nogle kerneydelser til kommunens borgere. Vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem, er blandt de kerneydelser. Hvordan man får tanken, at tilbyde turister interaktive cykler i luksusklassen, alt imens kommunen stadig har forfaldne skoler og botilbud stadig svigter de handicappede, er mig en gåde.

 

Mht. skolerne er der ikke alene skoler, hvis bygninger er i forfald, men også skoler der fagligt er langt fra et tilfredsstillende niveau. Således var 3 af blot 17 folkeskoler i Danmark, der sidste år ikke levede op til Undervisningsministeriet relativt moderate krav til faglighed, københavnske.

 

Københavns Kommune skal have styr på kerneydelserne, før man så meget som overvejer, at bruge hundreder af millioner på at gå turisterhverv og oplevelses virksomhederne i bedene.

 

Borgerrepræsentationen skal koncentrere sig om kerneydelserne

Uanset hvordan man vender og drejer det, er interaktive by-cykler, kajakrutschebaner og tilskud i millionklassen til diverse festivaler altså bare ikke kerneydelser til gavn for de københavnske borgere. Dernæst er diskussionen, om ikke Københavns borgere selv burde have lov at bestemme over deres egne penge, når der skal disponere til fritid og oplevelser? Det mener jeg ikke Borgerrepræsentationen skal gøre for dem.

 

Københavnerne kan faktisk godt selv træffe finde ud af at vælge, hvad de ønsker bruge deres penge på. Jeg mener, at.

 

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

Borgerrepræsentationen bør koncentrere sig om Københavns Kommunes kerneydelser.

 

Opkræver Borgerrepræsentationen flere penge i skat, end de kan bruge på kerneydelser, bør de penge blive hos borgerne, til gavn og glæde for dem.

 

Sabeena Sareen er kandidat for Liberal Alliance ved kommunal valget i Københavns Kommune.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…