Henrettelse af soldat på åben gade – ny form for islamisk terror

I bydelen Wollwich i London blev der i går begået et bestialsk drab. Det helt særlige ved dette drab er, at de britiske myndigheder bedømmer det som terror.

 

Det betyder, at trusselsvurderingen bliver hævet og bevogtningen af britiske institutioner forstærket. Det blev meddelt efter et regeringsmøde sent i går.

 

Premierministeren

Premierminister David Cameron havde kort forinden indkaldt en særligt krisekommite. Deres opgave bliver at koordinere de forskellige myndigheder, inklusiv sikkerhedstjenester, politi og lokale autoriteter. Anti-terror styrker er inddraget i efterforskningen. “Truly shocking,” udtaler Cameron.

 

En tilfældig modig kvinde forsøger at tale kniven fra en af terroristerne.

 

Vidners beretninger

Terrorangrebet fandt sted blot 180 meter fra kasernen Royal Artillery Barracks, der huser flere forskellige værn. Offeret menes at være en soldat fra kasernen. (Daily Mail)

 

Ifølge ITV kørte de to formodede terrorister direkte ind i offeret. De hoppede ud af bilen og hakkede ham ihjel. Angrebet skulle have varet i adskillige minutter. De havde pistoler, knive og macheter, der bagefter var spredt ud over hele området.

 

“Allahu Akbar”

Bagefter ventede de på politiet. De forsøgte ikke at flygte. De søgte opmærksomhed og bad forbipasserende filme dem imens de viftede med deres våben. (BBC)

 

Vidner har ifølge BBC fortalt at de to råbte “Allahu Akbar” (Allah er størst), mens de hakkede offeret til døde med macheter og store kødknive. Vidner fortæller Daily Mail at de opførte sig som “vilde dyr.” ITN News har videooptagelser af den ene terrorist. Han stod indsmurt i blod med en kødøkse. Der var blod ud over hele gaden. Sky News valgte at slukke livedækningen fra helikopteren, da billederne var for brutale.

 

Det sagde terroristen til kamera

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Efter drabet begyndte en mand med blodige hænder og en kødøkse i hånden at tale til et kamera. Han flygtede ikke, men ventede på at politiet ankom.

 

Han sagde: “Vi sværger ved den almægtige Allah, at vi aldrig vil stoppe med at bekæmpe jer. Vi har gjort dette fordi muslimer dør hver dag. Denne britiske soldat er ‘øje for øje, tand for tand’.”

 

Han tilføjede: “Jeg undskylder over for de kvinder, der I dag har været vidner til dette, men I vores land, har vores kvinder set det samme. Jeres folk vil aldrig være i sikkerhed. Fjern jeres regering, de er ligeglade med jer.” 

 

Avisen The Sun har et klip hvori terroristen udtaler: “Tror i at premierministeren vil blive fanget i gaden, når vi begynder at skyde vores pistoler? Nej, det bliver hr. og fru England, folk som dig og dine børn. Så skaf jer af med jeres politikere. Fortæl dem at de skal trækker tropperne ud, så vi alle kan leve i fred.”

 

Da politiet ankom

Da politiet ankom blev der skudt og begge terroristerne blev alvorligt sårede. De er nu indlagt på to forskellige hospitaler.

 

David Cameron var til møde i udlandet, da drabet fandt sted. Han afkortede sit ophold og tog tilbage til et regeringsmøde i London.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Opklaringen af sagen er overdraget til den britiske terrorenhed. Det menes, den er al-Qaeda inspireret, men det vides ikke om a-Qaeda er direkte involveret.

 

Efterspil

Onsdag aften blev en moské i Braintree, Essex, ransaget. En blev anholdt for mistanke om brandstiftelse og for våbenbesiddelse. Sikkerheden ved alle kaserner er blevet skærpet.

 

 

Video

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…