Anna Mee Allerslev svigter de tosprogede elever

Den radikale integrationsborgmester Anna Mee Allerslev ønsker, at modersmålsundervisning skal være gratis i de københavnske skoler. Det er både unødig brug af skattekroner og et svigt i forhold til de tosprogede elever.

 

Dansk er vigtigst

 

De to-sprogede elever har mest gavn af at være gode til dansk. Det er nemlig på dansk, der undervises i alle de andre væsentlige fag som matematik, geografi, fysik, historie m.v. I dag er det desværre sådan, at for mange tosprogede elever har for ringe kompetencer i dansk til at kunne få fuldt fagligt udbytte i de øvrige fag.

 

Det er derfor i faget dansk, der skal gøres en indsats og fagligheden skal styrkes, hvis de tosprogede elever skal have bedre udbytte af deres skolegang.

 

Det er helt korrekt, at man kan finde rapporter, der viser positivt udbytte af modersmålsundervisning, og de rapporter har Anna Mee Allerslev da også fundet frem. Man kan imidlertid også finde andre rapporter, der påviser negative konsekvenser.

 

Dem glemmer integrationsborgmesteren belejligt. Man kan således ikke, som integrationsborgmesteren ellers forsøger, hævde, at modersmålsundervisning entydigt styrker tosprogede elever. Pengene kan bruges meget klogere, Anna Mee Allerslev.

 

Brugerbetaling for modersmålsundervisning

Københavns Kommune tilbyder allerede modersmålsundervisning. Det kan da være fint nok, at elever i dag har mulighed for at tilegne sig ekstra kompetencer i deres forældres modersmål. Det er imidlertid også kun rimeligt, at der er brugerbetaling på tilbuddet.

 

Tilbuddet er nemlig kun relevant for dem, der allerede er stærke nok i dansk til, at kunne følge med i folkeskolen. Hvis vi pludselig underviser dem, der ikke er stærke i dansk i et andet sprog, svigter vi dem i forhold til deres samlede skolegang, og det vil være synd og skam.

 

Jeg er selv opvokset i en familie, hvor mine forældre kommer Indien. Jeg lærte dansk, fordi dansk er det sprog man bruger i samfundet, herunder i skolen. Jeg lærte også to indiske sprog i fritiden, for det sørgede mine forældre for og var villige til at bruge tid på.

 

Der er ikke gået nogen skår af min kultur, etnicitet eller identitet ved at have lært dansk først og dernæst de sprog, min indiske familie taler. Tværtimod er jeg glad for, at mine forældre prioriterede de nødvendige kompetencer i det danske sprog.

Læs også
Forskelsbehandling

 

Sabeena Sareen er kandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget i København

 

Du kan følge hende på:  http://www.youtube.com/user/SareenV2 og   https://www.facebook.com/sareenv2.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…