Åbent brev til Trafikminister Pia Olsen Dyhr og Justitsminister Morten Bødskov

Foto: Steen Raaschou

Syv  cyklister dræbt i højresvingsulykker i år.  Det var overskrifter, der rykkede både hos trafikministeren og justitsministeren.

 

De vil nu nedsætte et rejsehold, der skal se på erfaringerne i andre lande omkring højresvingsulykker, og de har allerede et møde herom den 22/10.

 

Det kan man da kalde et hurtigt udspil.

 

Trafikministeren udtaler “vi må tage alle tænkelige midler i brug”. Hun udtaler ligeledes: “Højresvingsulykker er nogle af de forfærdeligste ulykker – De har ofte dødelig udgang og det har store omkostninger for de efterladte. chaufføren og samfundet.”

 

Syv cyklister er dræbt, ingen tvivl om, at det er syv for mange, og de tiltag, som ministrene nu spiller ud med, er et rigtig godt tiltag,

 

Uanset om det er 1 – 3 eller 7  liv om året der kan spares så er det det hele værd.

 

Spiritusbilister

Men hvad med de knap 200 mennesker, der sidste år blev ofre for vanvids og spritbilister, er det ulykker, vi skal tage lige så alvorligt?

 

Vanvidsbilisten ved godt, at han kører alt for stærkt, så der er bestemt ikke tale om en hændelig ulykke. Og spritbilisten er fuldt ud klar over, at han ikke må køre, når han har drukket. Så heller ikke her er der tale om en ulykke, nej her er der tale om mord.

 

Trafikministeren udtaler, at vi må tage alle tænkelige midler i brug for at undgå højresvingsulykker,  Helt fint, men vi tvivler på, at det vil blive til noget, når man ikke vil bruge de midler der findes og som enkelt og let kunne forhindre drabene på knap 200 mennesker.

 

Drabstallet på grund af alt for høj fart kunne nedsættes væsentligt, hvis man påbød, at  dømte for hastighedsovertrædelser over en vis % skulle have en GPS, som nedsætter farten automatisk.

Læs også
Karsten Hønge har snydt vælgerne – har SF-formand Pia Olsen Dyhr været medvidende eller aktiv deltager?

 

Alkolåse

Dømte Spritbilister skal have alkolås. Det skal de sådan set allerede. For 3½ år siden blev lov L.179 nemlig vedtaget enstemmigt i Folketinget, men den er ikke taget i brug. Først var den “blevet væk” og nu sidder justitsministeren på syltekrukken, hvor den stadig ligger.  Justitsminister Morten Bødskov, 3½ år må være nok, det er på tide at få loven frem i lyset og sat i brug.

 

Spørgsmålet om alkolås har været oppe i Folketinget flere gange, nu må det være på tiden, at man finder den frem igen,  Flertallet af danskerne ønsker alkolås, som det mindste, i alle biler der kører med passagerer.  I kan så let som ingenting opfylde det ønske, vognmændene sætter ikke alkolås i, før der kommer et lovkrav, selv om de fleste finder, at alkolåsen er en god ting.

 

I behøver ikke at være bange for EU. De blander sig ikke i om et enkelt land kræver alkolås i den offentlige passagertrafik.

 

Når I nu nedsætter et rejsehold for at se på højresvings ulykker, kan I så ikke sende et par af dem en tur til Stockholm.  De vil gerne tale med jer og fortælle om deres resultater og forskning med alkolåsen  Adressen er  mail;  [email protected]   Det værste der kunne ske var at de lærte noget.

 

Et barn er et barn  (vi er alle nogens barn)  Det er lige smertefuldt, om vi mister det på grund af en højresvingsulykke en vanvidsbilist eller en spritbilist. Du ser det aldrig mere.

 

m.v.h.

Læs også
Det folkelige oprør i udlændingepolitikken tvinger stadig flere politikere til at følge med – nu prøver selv SF-formanden at ligne en strammer

Svend og Lillian Drews

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…