National Flagdag: Modet

 

 

Den Korte Avis var med på Christiansborgs Slotsplads, hvor Soldaternes Flagdag i går blev højtideligholdt. Vi bringer her en række billeder. Læs sidst i artiklen om begivenhederne andre steder i landet.

 

Før programmet gik igang, slappede soldaterne af i solen foran Børsen.

 

 

 

 

 

 

 

I sidste øjeblik bliver medaljerne sat fast på uniformen.

 

 

 

 

 

 

 

De pårørende kom ind på paradepladsen.

 

Politikerne ankom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Soldaternes Flagdag den 5. september blev i år afholdt for fjerde gang. Dagen er en officiel flagdag, og den blev indstiftet som en dag, hvor alle soldater, der har været udsendt for Danmark bliver æret og dem, der døde, bliver mindet.

 

I år kunne man glæde sig over, at der ikke er død en eneste soldat i det år der er gået. Den sidste soldat faldt i Afghanistan den 3. september 2011.

 

Højtideligheder over hele landet

Dagen blev indledt på Kastellet i København. Her deltog regentparret, kronprinseparret og prins Joachim og prinsesse Marie. Der blev blandt andet nedlagt kranse ved et monument for de faldne soldater, der blev indviet samme dag for et år siden.

 

Dronning Margrethe og prins Henrik deltog senere i mindehøjtideligheden på Bornholm. Her var der rejst en sten til minde om de tre døde soldater, der fra den lille Almedal Kasserne.

 

I Aarhus skulle et helt nyt mindesmærke for soldaterne i Afghanistan afsløres. Det var i nattens løb blevet udsat for hærværk med rød maling. En anonym gruppe, der kaldte sig ”Anonymous Danmark” skrev, at de havde gjort det i protest mod krigen. Malingen var fjernet, da højtideligheden begyndte.

 

København

I København talte statsminister Helle Thorning-Schmidt ved en mindegudstjeneste i Holmens Kirke. Hun talte blandt andet til de efterladte til de 108 udsendte, der aldrig er kommet hjem igen.

 

Derefter var der mindehøjtidelighed foran Christiansborg. Her talte Folketingets formand Mogens Lykketoft til de mange fremmødte. Bagefter var der reception for soldaterne med deltagelse af pårørende, politikere og andre.

 

Denne reception blev forstyrret af en gruppe islamister med hadefulde tekster. De er nærmere omtalt i den efterfølgende artikel, hvor der også er fotos.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…