Kan man spise ler?

Udskriv

Sundhed, energi og velvære har at gøre med en ren krop uden ophobede gift- og affaldsstoffer. At få disse væmmelige sager ud, kaldes ofte detox  (afgiftning).  Hertil er der mange diætkure m.v. på markedet. Ofte opleves forbløffende resultater med håndtering af kroniske tilstande, som man ellers havde regnet med, man bare måtte leve med.

 

Bentonite ler

Jeg har nu gennem nogle år spist ler hver dag, for at få renset ud. Men ikke almindeligt ler. Det hedder bentonit ler (bentonite clay på engelsk), og er af vulkansk oprindelse. Det har typisk ligget i jorden i millioner af år, men bliver nu gravet op og renset. Det sker bl.a. i Californien, Utah, Nevada, Frankrig, Italien og Marokko. Ja, bentonite ler er fundet på Lolland, men her bliver det ikke udnyttet. Endnu da. For det har et stort potentiale.

 

Man taler om, at det har en klo virkning. Det er som om, det med en klo griber om gift- og affaldsstoffer, og tager dem med ud af mave- tarmsystemet. Det sker når man blander ler-pulveret op med vand, og drikker det. Leret bruges altså ikke af kroppen som næringsstof. Det ryger lige igennem og transporterer de dårlige ting med ud.

 

Brugt af mange forskellige

Det fortælles, at Syd-Amerikanske indianere tager leret sammen med spiselige planter, som er lidt giftige. Planternes sunde indhold fordøjes, medens den giftige del føres ud af kroppens bagudgang sammen med leret. En bekendt fra Italien fortalte om en gammel folke-tradition med indtagelse af ler.

 

Og NASA’s astronauter bruger bentonite ler oppe i rumkapslen, for at undgå at vægtløsheden giver knogleskørhed. Vi andre, mere jordbundne, kan med leret bedre klare en verden med tungmetaller i Østersø-fisk, medicinrester i drikkevandet, mærkelige kemikalier i maden, kviksølv i tænderne, konserveringsstoffer og forstærkere i vacciner samt læskedrikke hvor sukker og naturlige smagsstoffer er erstattet af kemi med hemmelige formler.

 

Læs også
Sådan får du en sund sommer

Langsom udrensning

Men det tager tid. Ler er ikke som en medicin, der virker omgående. Der er en lang udrensningsproces, der kan tage flere år. Men så kan man berette om et mave- tarmsystem, der virker, som om man var 12 år gammel igen.

 

For slagger i systemet er slæbt ud, og nu kan føden løbe mere frit igennem, og blive behandlet ordentligt, så de gode næringsstoffer bliver optaget, medens de dårlige sager bliver kasseret og udledt. Det samme siges om parasitter i kroppen, hvor nogen hævder, at de forsvinder, når leret bruges.

 

Godt for meget

Man kan også tit observere, at da kroppens fedtceller bruges som deponeringsdepoter for giftstoffer, man ikke kan kan komme af med, kan man opleve et vægttab, når giften og dermed fedtet ryger ud. Jeg har tabt mig 10 kg på 3 år.

 

Til udvortes brug kan bentonite ler bruges mod insekt bid og nærkontakt med brandmænd og brændnælder. Eller det kan blot være en uren hud, der skal renses. Bentonite ler klarer det hele. Og det kommer lige ude fra moder jords gemmer.

 

Leret kan købes hos:

 

http://www.argiletz.com/en/catalog/natural-claytherapy/box

 

For nærmere oplysning kontakt eventuelt [email protected]

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ