En gruppe indvandrere overfaldt en 15-årig dreng i friluftsbadet og råbte ‘luder’ efter en 12-årig pige – nu har forældrene fået nok

Google Maps

Søndag åbnede friluftsbadet i Odense. Dagen blev markeret med gratis adgang for alle. Men det endte med at være en alt andet en en glædelig begivenhed.

 

En gruppe drenge på 20 til 25 dominerede hele området med larm og chikane af andre gæster. Det skrev Den Korte Avis om i går. Det var ifølge personalets udsagn til TV2/FYN og flere øjnvidneberetninger drenge af anden etnisk herkomst end dansk en del fra Vollsmose.

 

Sagen har sat sindene i kog:

 

Hvordan kan det gå til, at mindreårige drenge tillader sig at råbe ‘luder’ efter en 12-årig pige. Stjæle en mobiltelefon for øjnene af alt og alle. Råbe hold kæft til de voksne som siger noget til dem. Og ødelægge en bil mens folk ser til?

 

Det har også gjort mange borgere vrede, at der ikke sker drengene noget.

 

Derfor har forældrene til en 15-årig dreng, som blev sparket og fik stjålet sin mobiltelefon, nu meldt drengene til politiet. Det skriver TV 2/FYN.

 

I går kunne man læse forældrenes beretning på Facebook. I dag har TV2/FYN talt med familien.

 

Forældrenes beretning

Familien ønsker at være anonym, men med familiens tilladelse kan vi gengive forløbet her, skriver TV2/FYN. Beretningen lyder som følger:

 

Den 15-årige dreng var taget i friluftsbadet sammen med nogle venner. De sidder og hygger sig på plænen, og han har lagt sin mobil i græsset ved siden af.

 

En gruppe på 7-10 unge opholder sig tæt ved, og pludselig tager de den 15-åriges mobil.

 

– Vores søn kræver at få mobilen tilbage, men drengene i gruppen begynder så at kaste mobilen til hinanden, fortæller den 15-åriges far til TV 2/FYN.

 

Gruppen omringer så den 15-årige, og han bliver holdt fast.

 

Af politianmeldelsen fremgår det, at den 15-årige bliver sparket, slået i ryggen og i hovedet.

 

Til sidst lykkes det den 15-årig at få fat i telefonen, og han skynder sig ud fra friluftsbadet og kører hjemad.

 

I mellemtiden har vidner ringet til den 15-åriges forældre, og de skynder sig hen til friluftsbadet.

 

Her opsøger de gruppen på de 7-10 unge, og tager kontakt med dem. Det udvikler sig hurtigt til skænderi og trusler. Ægteparret vælger kort efter at forlade stedet, men bliver så fulgt af gruppen helt ud til deres bil på parkeringspladsen.

 

På vej ud mod familiens bil fyger det med verbale trusler fra gruppen af unge, og på parkeringepladsen støder der flere til gruppen.

 

Ægteparret talte kort med medarbejdere fra CFU, Odense Kommunes Center for Familie og Unge, som livredderne havde tilkaldt.

 

CFU-medarbejderne mente ikke, at vi ville få meget ud af, at melde sagen til politiet, med mindre vores søn havde blå mærker efter volden. Men efter at have overvejet sagen, valgte vi alligevel tirsdag morgen at anmelde det til politiet, fortæller den 15-åriges far til TV 2/FYN.

 

En af dem, der oplevede en del af episoden, var Trine Larsen fra Odense.

 

– Jeg ser, at gruppen har samlet sig omkring ægteparret. Jeg kan høre, at der bliver sagt virkeligt grimme og truende ord til ægteparret. Og de bliver fulgt helt ud til deres bil, fortæller Trine Larsen.

 

https://www.tv2fyn.dk/artikel/unge-i-friluftsbad-anmeldt-vold-og-tyveri

 

Trine Larsen

Trine Larsen og hendes børn oplevede selv, hvordan en dejlig dag i svømmebadet, blev forvandlet til et mareridt med spyt, trusler og seksuelle tilråb.

Trines mor skrev om det på Facebook. Det kunne man læse om i Den korte Avis i går.
Trine Larsen fortæller til TV2/FYN. Det er gengivet her og kan ses og høres i linket til TV2/FYN i bunden af artiklen:

– Det var i starten meget hyggeligt at være i friluftsbadet. Men så begyndte en gruppe unge, der sad på femmetervippen, at råbe efter nogle piger på vippen nedenunder. De råber “smukke”, god røv” og sådan noget. Og det synes en 13-årig pige selvfølgelig ikke er rart, fortæller Trine Larsen.

 

Den 13-årige piger svarer igen og siger, at “jeg brækker mig”.

 

– Det får drengene i gruppen til at true hende til at holde kæft, ellers vil de komme ned og smaske hende, og at hun er en luder, fortæller Trine Larsen.

 

Trine Larsen bliver forarget over drengenes opførsel og spørger dem, hvad de bilder sig ind med at tale sådan.

 

– Jeg får at vide, at jeg skal holde min kæft, og så spytter de efter mig, fortæller Trine Larsen.

 

Trine Larsen mener, at gruppen af unge skulle have være smidt ud fra starten af.

 

– De skal ikke have lov til at vise sig her igen, for der var en uacceptabel opførsel, siger Trine Larsen.

 

Mon der nu sker noget?

I går var myndighederne ikke meget for at tage affære over for de asocial bøller.

 

Men presset fra vrede borgerne har været stort. Det kan man blandt andet forstå på Rune Bille, leder af Odense Idrætspark.

 

Nu taler han om at bøllerne skal have en måneds karantæne.

 

– Vi har en sanktion, som er på en måned. Den vil nogle af dem få, fordi de er gået over stregen og ikke kan indordne sig under de fælles skrevne og uskrevne regler. Trusler, krænkelser og overfald skal ikke have lov til at komme i vejen for trygheden, siger han til fyens.dk.

 

Han har siden i søndags fået flere direkte henvendelser. Både på mail og i håndskrevne breve, og han har også læse de mange opslag og reaktioner på Facebook.

 

– Jeg kan ikke forholde mig til Facebook. Men det kan jeg til en far, der skriver til mig om en episode, hvor hans søn blev slået og sparket. Hvor sønnen blev frastjålet en mobil. Han var og er berettiget vred, og han beskriver en situation, som ikke var rar. Der var 25 ophidsede drenge og unge mænd, som optrådte meget truende. Han følte sig hele alene og uden støtte. Og han er vred over, at personalet frarådede ham at kontakte politiet, fortæller Rune Bille.

 

Og politiet vil heller ikke afvise, at de kan dukke op.

 

Men der er  langt igen inden myndighederne forstår, at det kan være nødvendigt med klare sanktioner. Og nødvendigt at sanktionerne falder hver gang og at de falder prompte.

 

Bøllernes forældre hører man ikke noget til. Det lader ikke til, at de sætter deres børn på plads.
Derfor er der også fortsat meget langt igen, inden de asociale bøller forstår, at sådan opfører man sig ikke.

 

Svømmebade – udendørs og indendørs – er blevet nye konfliktområder. Ikke kun i Danmark men også i lande som Sverige og Tyskland.

 

Asylansøgere og andre migranter har naturligvis fri adgang til svømmebade. De har ofte tid nok og her er der frit udsyn til afklædte kvinder i et omfang som mange af dem slet ikke kender fra deres hjemland.

 

Det sammenholdt med et generelt andet syn på kvinder giver sprængstof til konflikter.

 

Forløbet af sommeren i friluftsbadet kan blive et lærestykke for resten af Danmark.

 

https://www.tv2fyn.dk/artikel/ballade-i-friluftsbadet-spyt-trusler-og-seksuelle-tilraab

 

http://www.fyens.dk/odense/Friluftsbadet-Roede-kort-og-politianmeldelse-til-ballade-drengene/artikel/3157039

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…