Nu begynder selv de pæne svenskere at få nok – et opgør med landets hovedløse udlændingepolitik er i gang

Colourbox

Sverige har igennem mange år ført en udlændingepolitik, der har haft helt uoverskuelige konsekvenser for det svenske samfund.

 

Den svenske befolkning har meget længe fundet sig i det. De færreste har haft lyst til at sætte sig op med den politiske korrekthed. Længe har svenskerne ikke engang vovet at mene, at indvandringen var et vigtigt problem.

 

Men nu er en ændring i gang. Den kommer samtidig med, at politikerne har været nødt til at erkende, at de var på katastrofekurs – det har ført til en grænsekontrol, som i dag er skrappere end den danske.

 

Den største ændring nogen sinde

I en ny meningsmåling udpeger svenskerne indvandringen som det vigtigste politiske tema.

 

40 procent siger nu, at ”integration og indvandring” for dem er det vigtigste emne, når de skal afgøre, hvem de vil stemme på ved et kommende valg. (Ipsos/Dagens Nyheter)

 

For mindre end et år siden (juni 2015) sagde kun 20 procent det samme. Så der er virkelig sket noget. ”Det er den største ændring i forbindelse med et bestemt emne, som vi nogen sinde har set i vores målinger,” siger en repræsentant for Ipsos til Dagens Nyheter.

 

Og vinderen er …

Hvad synes vælgerne så om de forskellige partiers udlændingepolitik? Det spørgsmål bliver også stillet.

 

Svarene ser ikke godt ud for de regerende socialdemokrater. Kun 17 procent af vælgerne mener, at de har den bedste udlændingepolitik.

 

Endnu værre ser det ud for det store borgerlige parti Moderaterne. Kun 13 procent mener, at de har den bedste udlændingepolitik. De har ellers på det seneste søgt at virke strammere. Således har de talt om ”asylpause”.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Målingens vindere er Sverigedemokraterne. Hele 21 procent af vælgerne mener, at de har den bedste udlændingepolitik.

 

Målingen er gennemført i januar. Sidste år kom der hele 163.000 asylansøgere til Sverige. I år regner prognoserne med omkring 100.000. Det er stadig et enormt antal.

 

Man skal næppe regne med et dramatisk oprør fra befolkningen mod den linje, der har ført Sverige ud i en særdeles alvorlig situation. Det ligger ikke til svenskerne. Men modstanden vokser umiskendeligt.

 

(The Local, Dagens Nyheter)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…