Ny meningsmåling er et chok for Angela Merkel

Tysklands forbundskansler Angela Merkel er hårdt trængt på grund af sin asylpolitik, som mange tyskere giver en stor del af skylden for den massive asylstrøm til landet.

 

Der er voksende modstand i Merkels eget parti, CDU. Søsterpartiet CSU i Bayern bliver stadig skarpere i sin kritik af kanslerens kurs.

 

Sidst, men ikke mindst forsvinder vælgerne fra hende. Ganske mange går til det indvandringskritiske Alternative für Deutschland (AfD).

 

En helt ny meningsmåling er et regulært chok for Merkel. Den er lavet af Insa-instituttet for Bild.

 

I målingen er CDU/CSU (”Unionen”) helt nede på 32,5 procent. Så lavt har Unionen aldrig ligget, siden Insa begyndte at lave meningsmålinger i 2012.

 

AfD er i målingen nået helt op på 12,5 procent, hvilket også er ny rekord. For bare et halvt år siden ville det have været helt utænkeligt.

 

Formentlig har sexovergrebene i Køln bidraget til vælgerskredet. Siden da har Merkel talt om stramninger og bebudet nye initiativer. Blandt andet vil regeringen sætte en stopper for tilstrømningen af folk fra Marokko og Algeriet – marokkanere og algierere spillede en dominerende rolle i Køln.

 

Men trods Merkels tale om stramninger, synes et voksende antal vælgere at miste tilliden til hende.

 

For et halvt år siden var hun Europas ubestridte leder, der nærmest ikke var til at skyde igennem. Nu virker hun mere og mere svag og rådvild.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…