Fristende vine til sensommeren

Ferieugerne er ved at være slut, men den ofte meget smukke sensommer med de lune aftener står for døren. Det samme gør vinhandelens mange fristende tilbud, som gør savnet af strand og salte bølger udholdeligt.

 

Mange er de flasker, som er tømt i den sidste måneds tid, men flere kommer til, når sæsonen starter for vennetræf, hvor sommerens oplevelser skal deles til et godt glas vin.

 

 

Hvidvin

 

Domaine Jean Durup – Père et Fils, Château de Maligny, Carré de César, Chablis AOP, Bourgogne, Frankrig – Normalpris 149,75 kr. – Tilbudspris 99,75 kr.

 

Denne ualmindelig velsmagende vin er fremstillet på 100 pct. Chardonnay drue, der er dyrket på et kvadratområde, der i sin tid var ejet af Henri IV’s søn César de Vendôme. Smagen er en blanding af blomster og mineral, og vinen er velegnet til skaldyr eller som en god indgang til en god middag.

 

Importør: Skjold Burne, Brøndby.

 

Cantine Vesevo, 2015 Greco di Tufo, Calabria DOCG, Forino, Italien – Normalpris 130 kr. – Tilbudspris 110 kr. ved køb af 6 flasker.

 

I glasset er vinen, der er opkaldt efter det antikke navn for Vesuv, smuk gylden. Greco antyder, at druen stammer fra Grækenland og godt kan lide at vokse i vulkansk jord, som på italiensk hedder tufo. Smagen er elegant med et touch af mineral og passer fint til fiskeretter fra grillen.

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Importør: Vinslottet, Greve.

 

Rosevin

 

Château Romanin, 2015 Rosé, Provence AOC, Les Baux de Provence, Frankrig – Normalpris 189,95 kr. – Tilbudspris 139,95 kr.

 

Slottet er en biodynamisk vingård, hvor produktionen tilrettelægges efter planeternes stilling, således som den schweiziske guru Rudolf Steiner prædiker. Efter hans system er der total sammenhæng mellem vinstok, jord og kosmos. Vinen er et sammenstik af druesorterne Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cabernet Sauvignon og er et fuldendt eksempel på, hvilke højder en biodynamisk vin kan nå.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Rødvin

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

 

Casa Vinicola Sartori, 2012 Amarone, Valpolicella DOCG, Negrar, Veneto, Italien – Kampagnepris 165,95 kr. hos Meny og Spar. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Amarone er den bedste vintype i Valpolicella og laves stadig på den klassiske måde, hvor der anvendes tørrede druer til produktionen. Denne vin er fremstillet på 50% Corvina, 30% Corvinone, 15% Rondinella og 5% Cabernet druer, og resultatet er dybt rødt i farve og rund og silkeblød i smagen, der bliver hængende længe i smagsløgene.

 

Importør: Amka, Randers.

 

Azienda Agricola Carlo Revello & Figli, 2014 Barbera d’Alba DOC, La Morra, Piemonte, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

En herlig, liflig og let drikkelig vin fremstillet på Barbera-druen. En kraftig kirsebærduft strømmer op af glasset, og smagen er cremet fra fadbehandlingen og i det hele taget meget charmerende og saftdrivende.

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

 

Importør: Vinmonopolet, Silkeborg.

 

Percy Creek Winery, 2010 ZinMan Zinfandel, El Dorado, Californien, USA – Normalpris 149 kr. – Tilbudspris 119 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinens navn refererer til legenden om ”The Zinman”, der huserede under guldrushet i Amerika i 1850’erne og sprinklede vand på vinplanter i Sierra Nevada bjergkædens højder. Det er en typisk Zinfandel med en dybdeborende, blød rosinsmag, der lægger sig indsmigrende omkring smagsløgene. Fantastisk sammen med en grillstegt bøf.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Hacienda Pascona, 2014 Lo Petitó de Pascona, Montsant DO, Catalonien, Spanien – Normalpris 125 kr. – Tilbudspris 100 kr. ved køb af 6 flasker.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Montsant er et ungt vinområde i Nordspanien. Det omkranser de højt estimerede Priorat-vinmarker sydøst for Barcelona. Pascona er på 14 hektarer og ejes af Toni Ripoli. Lo Petitó er stukket sammen af Merlot og Syrah druer, og vinen er både saftig og kraftig uden at forekomme tung. Et godt køb.

 

Importør: Vinova, Horsens.

 

Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini, 2014 Traicetto, Abruzzo DOC, Bolognano Pescara, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 69,95 ved køb af 6 flasker.

 

Vinen, der kommer fra et af Støvlelandets opstigende vinområder, er lavet på 100 pct. Montepulciano d’Abruzzo druer. Duften giver mindelser og lakrids, brombær og sorte moreller, mens smagen er lang og vedvarende med et strejf af vanilje. God at servere til pasta- og grillmad.

 

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers.

 

Læs også
Kom marts du søde milde!

Weingut Hans Nittnaus, 2012 Blaufränkisch/St. Laurent Trocken, Burgenland, Østrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 150 kr. for 2 flasker.

 

Som det fremgår af titlen er vinen lavet af de to druetyper, Blaufränkisch og St. Laurent og delvist modnet på træfade. Bouquet’en dufter kraftigt af bær, og smager munder ud i en langt varende symfoni af krydderier. Kan anbefales til sammenkogte retter,

 

Importør: GobiVin, Hvidovre.

 

Bodegas Vinessens, 2014 La Encina Centeraria, Alicante DO, Vilena, Spanien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinens hoveddrue er Monastrell, som er peppet lidt op med Shiraz og Cabernet Sauvignon for at give mere rygrad og karakter til den mørke og frugtrige Monastrell most. Vinstokkene, som har båret druerne, er mere end 80 år gamle, og det giver en fantastisk koncentreret smag. Et godt køb til prisen.

 

Importør: Andrup Vine, Esbjerg.

 

Domaine Vidal-Fleury, 2015 Ventoux AVC, Rhône, Tupin et Semons, Frankrig – Normalpris 89,95 kr. – Tilbudspris 49,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Vingården ejes af den berømte Guigal-familie og blev grundlagt i 1781 og er det eneste vinbrug i Rhônedalen, der uafbrudt har dyrket vin her. Guigal købte den i 1984, og nu fremstår den efter store investering som state of the art. Vine herfra borger for kvalitet.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Cantina di Verona, 2012 AP Vino Rosso, Verona, Veneto, Italien – Normalpris 64,95 kr. – Tilbudspris 199 kr. i SuperBrugsen ved køb af 6 flasker.

 

En særdeles god dagligvin, som ingen får skam af at servere. Farven er flot rubinrød, mens duften er krydret af dejlige mørke bær. Smagen er fyldig og præget af solbær og blommer. Kan bruges som ledsager til saftigt bøfkød eller marineret lam.

 

Importør: Coop, Albertslund.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…